401
0
Aur pentru moldoveni: Moldova a ocupat locul I la Water Polo
401
0

Pentru prima dată în istoria water polo moldovenesc, echipa U17 a câștigat un turneu extrem de competitiv, învingând Africa de Sud în meciul final cu scorul 11: 8. Echipa din Belarus a încheiat cu o medalie de bronz.

Ziua finală a Cupei UE U17, jucată în Brno, ne-a adus meciuri interesante de plasare și finala mare dintre cele mai bune două echipe după etapele de grup, transmite Știri.md cu referire la total-waterpolo.com.

Echipa cehă U15 s-a clasat pe locul 13 cu victoria asupra unei Țări din Țara Galilor (16: 4) ușor epuizată. Filip Harant (CZ) a organizat o performanță perfectă în timpul meciului de dimineață devreme, marcând șase goluri pentru echipa sa.

Cipru a câștigat meciul cu Irlanda (10: 5), care i-a câștigat locul 11. Papageorgiou a fost fantastic cu patru goluri marcate, dovedind de ce el și Avgousti sunt liderii acestei tinere generații din Cipru.

Finlanda nu a avut prea multe șanse împotriva Austriei în bătălia pentru locul 9; Austria a câștigat 14: 9.

Unul dintre cele mai incitante jocuri ale zilei a fost meciul între Suedia și Anglia. Suedia a avut un avantaj ferm în două goluri pe tot parcursul jocului, dar în ultimul trimestru Anglia a reușit să se întoarcă și a forțat jocul la lovituri de departajare. O singură penalizare pierdută din Suedia a fost suficientă pentru a asigura Angliei locul 7 în clasamentul final al Cupei UE a Națiunilor.

Lituania a jucat multe meciuri minunate în timpul acestui turneu. Au deschis cel de-al 5-lea meci împotriva republicii cehă U17 în același mod: 4: 1 în primul trimestru. Dar gazdele și-au arătat calitatea și au asigurat victoria cu un gol câștigător de la Filip Kouba (8: 7).

Belarus ia medalia de bronz

Meciul medaliei de bronz ne-a dat cel mai mare joc de scoruri din ultima zi. Danemarca a avut un avantaj cu un gol la jumătatea timpului, dar lipsa de concentrare în trimestrul 3 (0: 4) le-a costat locul de podium în cele din urmă. 

Islev-Noes și Koska (DEN) au marcat patru goluri fiecare, la fel ca Sava-Isak pentru echipa din Belarus. Rezultatul final al meciului: Belarus 14:11 Danemarca. Un fapt interesant este faptul că Belarusul a încheiat turneul cu șase victorii și o remiză, lipsind finala din cauza răspândirii mai bune a țelurilor Africii de Sud, ceea ce le-a dat câștigul grupului.

Africa de Sud - Moldova 8:11 (1: 2, 2: 3, 3: 4, 2: 2)

Jocul final a oferit o performanță tactică matură din ambele echipe. În cele din urmă, o apărare mai agresivă și o finisare mai bună a moldovenilor s-a dovedit a fi rețeta câștigătoare. 

Beswick a marcat patru goluri pentru Africa de Sud, în timp ce Moscalenco a marcat trei goluri pentru Moldova, dar a avut un mare sprijin din partea coechipierilor săi (Lipovan 2, Vineatinschii 2, Onofrei 2, Pocladov 2). 

Meciul a fost decis la mijlocul trimestrului al treilea când moldovenii au avut un avans de 9:5. În final, a fost o victorie bine meritată și o medalie de aur pentru Moldova după ce a câștigat toate cele șapte meciuri din turneu.

Patruzeci de echipe au jucat 49 de jocuri și au marcat 1.108 goluri într-o călătorie fantastică de 5 zile în Brno. Trei națiuni au ajuns pe podium cu trofee și medalii, dar mai sunt mulți câștigători aici; oamenii din organizație, arbitrii, personalul, antrenorii, jucătorii, părinții și suporterii lor.

Toți au făcut acest lucru posibil și merită cu toții o medalie pentru păstrarea istoriei și a jocului Water Polo. Vă mulțumim pentru munca excelentă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter