main logo
694

Atleta Zalina Petrivskaya s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Atleta moldoveană Zalina Petrivskaya s-a calificat la Olimpiada de la Tokyo (2020) la proba ciocan.

Atleta Zalina Petrivskaya s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ea a obținut biletul olimpic de acreditare la concursul internațional de la Kiev (Ucraina), unde s-a clasat pe primul loc cu rezultatul 72,84 metri. Acest indice depășește baremul de calificare stabilit la proba aruncarea ciocanului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

La turneul din capitala Ucrainei s-a clasat pe primul loc și fratele Zalinei, Serghei Marghiev, care a învins cu rezultatul 75,52 metri.

Performerii sunt antrenați de tatăl Soslan Marghiev.

Zalina Petrivskaya este a treia atletă moldoveană care a cucerit dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Anterior, normativele de calificare au fost îndeplinite de maratonista Lilia Fisikovici, care a obţinut baremul olimpic la Virgin Money London Marathon 2019 pe 28 aprilie, iar Dimitriana Surdu (aruncarea greutăţii) a obţinut calificarea la Campionatele Internaționale ale României, în Cluj Napoca, pe 7 iunie curent. 

Zalina Petrivskaya (nume de fată Marghieva) s-a clasat pe locul cinci la Campionatele Mondiale de atletism pentru tineret din 2005, pe locul patru la Campionatele Mondiale de atletism de juniori din 2006 și pe locul cinci la Campionatele Europene (juniori, 2007). La Campionatele Europene Under-23 ea a câștigat medalia de aur. În 2013 Zalina Petrivskaya a fost suspendată de Federația Internațională de Atletism pe o perioadă de doi ani pentru utilizarea substanțelor interzise, fiind depistată pozitiv la un control antidoping efectuat pe 20 august 2009. Perioada sa de suspendare a expirat pe 23 iulie 2015. La Campionatul European din anul trecut de la Berlin (Germania) s-a situat pe locul șase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării