main logo
5962

Argentina este noua campioană mondială la fotbal după ce a învins Franța

Argentina a învins Franța, duminică, și a cucerit al treilea titlu mondial din istorie. A fost 2-2 la finalul timpului regulamentar, 3-3 după reprizele de prelungire și 4-2 pentru „pume” la loviturile de departajare.

Argentina este noua campioană mondială la fotbal după ce a învins Franța

Leo Messi, din penalty, și Angel Di Maria au marcat în prima repriză, iar Kylian Mbappe a redus mai întâi din diferență, de la 11 metri, cu 10 minute înainte de final, apoi a făcut dubla și a trimis meciul în prelungiri, transmite Știri.md cu referire la digisport.ro.

În minutul 108, Messi a mai înscris o dată, dar Mbappe a egalat din nou și totul s-a decis la penalty-uri. Sud-americanii au avut nervii mai tari și naționala Argentinei a câștigat din nou Cupa Mondială, după ce mai reușise acest lucru în 1978 și 1986. 

Prima prezență a Argentinei într-un meci jucat cu trofeul Cupei Mondiale ”pe masă” a fost chiar la ediția inaugurală a competiției, cea din 1930, din Uruguay. Argentina a fost învinsă chiar de țara gazdă la Montevideo cu 4-2.

Au urmat mulți ani de ”secetă”, până în 1978, când Cupa Mondială s-a disputat chiar în Argentina. Țara gazdă a reușit să câștige finala cu Olanda, 3-1.

A treia finală a fost în 1986, în Mexic, și a adus al doilea trofeu, și ultimul de până acum, după 3-2 cu Germania de Vest.

La următoarea ediție a Cupei Mondiale, Italia 1990, Argentina a reușit să ajungă din nou în finală, unde tot Germania de Vest a fost adversar. Nemții au reușit să-și ia revanșa și s-au impus la Roma cu 1-0.

După meciul din 1990, Argentina a fost nevoită să aștepte alți 24 de ani pentru a mai juca o finală de Cupă Mondială. S-a întâmplat în Brazilia, în 2014, iar adversarul și rezultatul au fost identice cu cele din 1990, 0-1 în fața Germaniei. Acum, în 2022, și-a adjudecat, în sfârșit, al treilea trofeu din istorie.



Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării