main logo
821

Arcașii moldoveni, eliminați de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Arcașul Dan Olaru a cedat la limită în fața canadianului Crispin Duenas, prezent pentru a 4-a oară la Jocurile Olimpice.

Arcașii moldoveni, eliminați de la Jocurile Olimpice de la TokyoFoto: olympics.md

La fel, arcașa Alexandra Mîrca a fost învinsă de Yang Xiaolei, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

Pentru Dan Olaru acesta a fost al doilea duel dintre el și Crispin, după Mondialul din 2016.

„Cu un pic de noroc puteam să-l elimin pe Crispin, un sportiv mult mai bine clasat în ratingul mondial”, a declarat Dan Olaru.

În ceea ce privește prestația Alexandrei Mîrca, în runda a doua, rivala sa, chinezoaica de 21 de ani a tras de 3 ori în 10, iar pe ecran a fost afișat „perfect score”.

Alexandra Mîrca a participat pentru a doua oară la Jocurile Olimpice.

Înotătorul moldovean Alexei Sancov a părăsit Olimpiada de la Tokyo, după ce rezultatul înregistrat 1:57.55 nu i-a permis să se califice în semifinale la JO de la Tokyo.

De asemenea, cea mai tânără participantă din lotul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Anna Dulce, în vârstă de 15 ani, a ocupat locul 48 în proba de tir, 10 metri aer comprimat.

Totodată, judocanul moldovean Denis Vieru a obținut o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Potrivit Comitetului Național Olimpic Sportiv din Republica Moldova, Judocanul Denis Vieru l-a învins pe uzbecul Sardor Nurillaev și a pierdut în fața brazilianului Daniel Cargnin.

La fel, și judocanul Victor Sterpu, aflat la debutul său la o olimpiadă, a reușit să înceapă competiția cu o victorie. La 05:00, ora Moldovei, Sterpu l-a învins prin ippon pe cubanezul Magdiel Estrada. Din păcate, însă, judocanul moldovean a cedat următorul duel în fața israelianului Tohar Butbul și acum urmează să participe în recalificări pentru o șansă minimă de a lupta pentru bronz.

Amintim că arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca sunt cei care au purtat drapelul Republicii Moldova la deschiderea Jocurilor Olimpice. Delegația Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vară este compusă din 47 de membri: 20 de sportivi, 17 antrenori și conducători de echipe, 3 persoane oficiale, 3 medici și masori și 4 reprezentanți ai presei care vor reflecta toate evenimentele de la Tokyo.

La festivitatea de deschidere în arena olimpică, în afara celor aproximativ 10.000 de sportivi, au asistat aproape 950 de persoane. În absenţa spectatorilor, asistenţa este formată din oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi. Doar 15 lideri mondiali vor asista la deschiderea jocurilor.

Sportivii din Republica Moldova vor participa la opt probe sportive.

Jocurile Olimpice trebuiau să aibă loc în 2020, dar au fost amânate din cauza pandemiei COVID-19. Jocurile au început oficial pe 23 iulie, iar ceremonia de închidere va avea loc pe 8 august.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării