414
0
Anunţ şocant în fotbal: Manchester City, exclusă din Liga Campionilor
414
0

Manchester City va fi exclusă două sezoane din Liga Campionilor. Clubul a primit şi o amendă în valoarea de 30 de milioane de euro. Aceste sancţiuni au venit după ce Manchester City a încălcat fairplay-ul financiar impus de UEFA.

Echipa de fotbal Manchester City va fi exclusă două sezoane din Liga Campionilor, după ce echipa a încălcat fairplay-ul financiar impus de UEFA, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Clubul Manchester City a fost suspendat din Liga Campionilor pentru următoarele două sezoane şi a primit şi o amendă în valoare de 30 de milioane de euro, după ce au fost găsite dovezi că nu a respectat regulamentul impus de UEFA şi a încălcat regulile de fairplay financiar.

Clubul a fost găsit vinovat de Comisia de Control Financiar a UEFA că a falsificat veniturile încasate din sponsorizări.

Ancheta a fost lansată după ce revista germană Der Spiegel a publicat o serie de emailuri şi documente care atestau faptul că patronul lui City, Şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan era cel care plătea anual sponsorizarea uriaşă de 67,5 de milioane de lire sterline, în numele companiei aeriene Etihad.

Într-un comunicat oficial, clubul Manchester City au anunţat că sunt „dezamăgiţi, dar deloc surprinşi” de decizia UEFA.

Oficialii lui City au mai spus că vor contesta decizia cât mai rapid cu putinţă.

Aceştia consideră că verdictul stabilit de UEFA nu este unul corect şi caută să îşi găsească dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

„Cazul a fost iniţiat de UEFA, anchetat de UEFA şi judecat de UEFA. Clubul va căuta o judecată imparţială cât mai rapid cu putinţă şi va începe formaţiunile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, au scris oficialii lui City în comunicat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter