main logo
2390

Andrian Mardare și Victor Ciobanu vor participa la Jocurile Olimpice

Ateletul Andrian Mardare (antrenor Valeriu Lungu) şi luptătorul de stil greco-roman, din categoria de greutate de până la 60 kg, Victor Ciobanu (antrenor Mihail Cucul) au primit dreptul de a participa la Jocurile Olimpice, care vor avea loc în această vară în Japonia.

Andrian Mardare și Victor Ciobanu vor participa la Jocurile OlimpiceFoto: diez.md

După cum a comunicat corespondentul sportiv al Infotag, Mardare s-a calificat la jocurile olimpicedupă de a aruncat suliţa la 86 m şi 66 cm la Cupa Europeană de la Split (Croaţia), recordul olimpic fiind de 85 m. El a actualizat recordul naţional cu 2 m şi 23 cm (anterior a fost de 84 m şi 43 cm), transmite Știri.md.

La Cupa Europei au participat cei mai puternici aruncători. Mardare a câştigat medalia de argint în clasamentul individual, pierzând doar în faţa campionului mondial din 2017, liderul sezonului, germanul Johannes Wetter.

Anatoli Balan, preşedintele Federaţiei de Atletism din Moldova, a explicat pentru INFOTAG că în prezent cinci sportivi moldoveni au cote olimpice. 

La olimpiadă, în afară de Andrian Mardare, vor participa Zalina Petrivskaya, aruncătoare de ciocan, Lilia Fisikovici (Tozlovan), maratonistă, Sergei Margiev, aruncătorul de ciocan şi Dimitriana Bezede (Surdu), aruncătoare de greutate.

Cel mai bun sportiv al Moldovei în 2018 şi 2019, luptătorul Victor Ciobanu, a câştigat dreptul de a începe turneul olimpic după ce a câştigat categoria de greutate în turneul mondial de calificare, care s-a încheiat la Sofia (Bulgaria). 

El a înregistrat victorii tehnice în patru lupte din cinci. Ciobanu este vicecampionul mondial al anului 2018, campionul european din 2019, medaliatul cu bronz al Jocurilor Europene din 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării