main logo
445

Anastasia Nichita s-a calificat în semifinala Europenelor de lupte libere

Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (57 kg) a promovat astăzi, în semifinala Campionatului European, care se desfășoară la București.

Anastasia Nichita, calificare în semifinala Europenelor de lupte libere

Ea s-a calificat în această fază decisivă a competiției după ce le-a învins într-o manieră categorică, în ordine, pe Elena Brugger (Germania, 10-0), Maria Wrezesien (Polonia, 10-0) și Grace Bullen (Norvegia, 13-2), relatează Știri.md cu referire la Moldpres.

În semifinală adversara sa va fi, în seara zilei, Tetyana Kit (Ucraina). 

”Are toate șansele să învingă și în acest meci, și în următorul și să obțină, în premieră, titlul de campioană europeană la senioare în istoria luptelor moldovenești”, a declarat astăzi pentru agenție cel mai bun luptător moldovean de stil liber, Petru Marta, dublu campion european, medaliat la Campionatul Mondial, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS.

Pentru o medalie de bronz va lupta în seara zilei coechipiera Mariana Draguțan (55 kg). Ea o va disputa în compania Andreei Ana (România).

Emilia Cîrîcu-Budeanu (50 kg) a suferit înfrângere în primul meci disputat. Mâine va intra în concurs Mariana Cherdivară-Eșanu (62 kg).

Ieri seara Piotr Ianulov (84 kg) a devenit vicecampion european. Medalia obținută este singura în lotul masculin.

Campionatul se va încheia pe 14 aprilie. Cea mai bună luptătoare moldoveană de stil liber este Ludmila Cristea, care-i multiplă premiantă europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării