main logo
383

Analist TV, concediat după ce a făcut o remarcă rasistă

Analistul TV italian Luciano Passirani a fost concediat de la postul Telebombardia, după ce a făcut o remarcă rasistă la adresa lui Romelu Lukaku, atacantul lui Inter Milano.

Analist TV, concediat după ce a făcut o remarcă rasistă

În cadrul emisiunii “Qui Studio a Voi Stadio”, Passirani a lăudat impactul pe care îl are Lukaku la noua sa echipă, scăpând însă şi o remarcă rasistă la adresa fostului atacant de la Manchester United: “Lukaku este unul dintre cele mai bune transferuri pe care Inter le putea face. 

Nu mai există un jucător ca el în Italia. Este printre cei mai puternici, îmi place foarte mult forţa lui. Pare fratele geamăn al lui Duvan Zapata, de la Atlanta”, şi-a început discursul jurnalistul, potrivit The Guardian, care ulterior a continuat: “Au ceva în plus faţă de ceilalţi, trăgând echipa după ei. Băiatul ăsta te ucide în situaţii unu contra unu. 

Dacă încerci să îl deposedezi, ajungi pe jos. Poate doar dacă îi dai 10 banane să mănânce îl poţi opri…“.

Realizatorul emisiunii, Fabio Ravezzani, a declarat că Passirani şi-a prezentat scuzele ulterior pentru cuvintele folosite, însă gestul său nu a fost tolerat: 

“Domnul Passirani are 80 de ani, iar pentru a-l complimenta pe Lukaku a folosit o metaforă care s-a dovedit a fi rasistă. Cred că a fost o lipsă totală de luciditate. Nu pot tolera astfel de erori”, a spus Ravezzani.

Romelu Lukaku a sosit la Inter Milano în luna august, de la Manchester United. Belgianul a înscris deja două goluri în primele trei partide de campionat, însă s-a lovit deja de probleme legate de rasism la meciul din deplasare cu Cagliari, scor 2-1 pentru Inter, când fanii gazdelor au imitat sunetul unor maimuţe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării