main logo
457

Ambasada Belarusului în R. Moldova și CNOS au organizat o expoziție tematică

Ambasada Republicii Belarus la Chișinău și Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) au organizat expoziția ”Belarus în lumea sportului”.

Ambasada Belarusului în Moldova și CNOS au organizat o expozițieAmbasada Belarusului în R. Moldova și CNOS au organizat o expoziție tematică

Aceasta este consacrată celei de-a doua ediții a Jocurilor Europene, care se vor desfășura în perioada 21-30 iunie curent la Minsk, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

La eveniment au participat ambasadori acreditați în Republica Moldova, reprezentanți ai federațiilor naționale de profil. Ambasadorul Republicii Belarus în R. Moldova, Serghei Ciciuk, a remarcat importanța desfășurării Jocurilor Europene în țara sa, subliniind că la Minsk va fi amenajat și Satul Olimpic în curând, care va găzdui circa 6000 de sportivi, antrenori, oficiali din aproximativ 50 de țări.

"Minsk este pregătit pentru acest eveniment. Nu este prima competiţie de o asemenea anvergură găzduită de capitala noastră. În anul 2014, aici s-a desfăşurat Campionatul Mondial de hochei pe gheață, luna trecută s-a desfășurat Campionatul European la patinaj artistic”, a spus oficialul belarus.

Peste 4000 de sportivi vor concura la 15 probe. La 10 dintre acestea vor fi disputate și biletele olimpice de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

La Jocurile Europene de la Minsk au îndeplinit până în prezent criteriile de participare circa 30 de sportivi moldoveni. Cei mai mulți dintre ei – 10 – vor evolua în turneul de box. ”Am toată încrederea că vom obține bilete olimpice de acreditare la Tokyo. Jocurile Europene este competiția cea mai importantă pentru noi anul curent”, a declarat astăzi pentru agenție, antrenorul lotului național Petru Caduc. Doi sportivi vor evolua în proba de tir cu arcul, cinci la canoe, 8 vor participa în concursul de sambo.

Prima ediţie a Jocurilor Europene s-a desfăşurat în anul 2015 la Baku. La turneul din capitala Azerbaidjanului, sportivii moldoveni au obţinut două medalii de bronz şi una de argint.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării