main logo
2213

Accesul la site-urile de pariuri sportive fără autorizare, blocat

Autoritățile au început să blocheze accesul utilizatorilor la site-urile de pariuri sportive din străinătate care nu sunt autorizate în țara noastră.

Accesul la site-urile de pariuri sportive fără autorizare, blocat

Legea privind jocurile de noroc prin intermediul rețelelor de comunicații electronice a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2021, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Agenția Servicii Public este responsabilă de acest proces și, periodic, actualizează lista neagră a site-urilor neautorizate.

În baza acestei liste, care la 25 februarie includea 229 de site-uri, printre care Parimatch, 1xBet, Bet365, furnizorii de internet sunt obligați să blocheze paginile caselor de pariuri străine.

ASP justifică această măsură prin faptul că jocurile de noroc în Republica Moldova, inclusiv pariurile sportive, reprezintă monopol de stat, respectiv, activitatea acestor case de pariuri pe teritoriul țării noastre este ilegală.

Mai mult, legea prevede impozitarea câștigurilor din jocurile de noroc, inclusiv pariuri sportive, cu 12%, dar jucătorii de pe site-urile incluse în lista neagră nu plătesc niciun ban la buget.

Ca urmare a modificărilor intrate în vigoare, operatorii de plăți din Republica Moldova sunt obligați să blocheze, la rândul lor, orice flux de bani spre și de la site-urile de pariuri sportive de peste hotare.

Încălcarea acestei prevederi e pasibilă de amendă de până la 400 de mii de lei pentru persoane juridice, cu privarea de dreptul de a activa o anumită perioadă.

În anumite cazuri, este prevăzută și pedeapsa cu închisoarea până la 5 ani. Practica blocării accesului la site-urile de pariuri sportive neautorizate este răspândită în Uniunea Europeană și are drept scop eliminarea concurenței neloiale din partea operatorilor neautorizați, protejarea drepturilor jucătorilor, care în multe cazuri se confruntă cu probleme la retragerea banilor și eliminarea evaziunii fiscale.

În prezent, singurul operator legal de pariuri sportive din Moldova este www.7777.md, administrat de NGM Company SRL, partenerul privat al SA Loteria Națională a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive.

Pe această platformă, jucătorii care fac pariuri plătesc un impozit de 12% din câștig în momentul în care își retrag banii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării