main logo
439

4 judocani moldoveni, prezenți la Mondialele de juniori de la Bahamas

Patru judocani moldoveni se află la Campionatul Mondial de juniori, care a demarat ieri pe Insulele Bahamas

4 judocani moldoveni, prezenți la Mondialele de juniori de la Bahamas4 judocani moldoveni, prezenți la Mondialele de juniori de la Bahamas

Trei dintre ei – Adil Osmanov (60 kg), Ion Nacu, Victor Sterpu, ambii la categoria de greutate până la 73 de kilograme, au concurat ieri, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Cea mai bună evoluție dintre ei a avut-o Victor Sterpu, clasat pe locul 5, care a repurtat două victorii și a cedat doar în meciurile disputate cu premianții campionatului, Ryo Tsukamoto (Japonia, în faza grupelor) și Georgios Markarian (Grecia, partida pentru medalia de bronz). La categoria sa au concurat 44 de sportivi, fiind una dintre cele mai aglomerate la campionat.

Adil Osmanov a obținut două victorii, după care a suferit înfrângere în runda a treia a turneului și a fost eliminat din concurs.

Ion Nacu a părăsit competiția în turul doi.

”Speram, firește, la o medalie, dar n-a fost să fie. Acum speranțele noastre la o distincție sunt legate de evoluția lui Eugen Matveiciuc la categoria de până la 90 de kilograme”, a declarat pentru agenție secretarul general al federației naționale de judo, Valeriu Duminică, care însoțește lotul la campionat și exercită funcția antrenorului.

Eugen Matveiciuc este campion mondial de cadeți la categoria de până la 81 de kilograme.

Victor Sterpu a debutat anul curent și la Mondialele de seniori, unde, de asemenea, obținut două victorii.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la Mondialele de la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării