main logo
316

4 boxeri moldoveni vor evolua în finala memorialului Algirdas Șocikas

Boxerii moldoveni Mihail Cvasiuc, Dumitru Galagoț, Vasile Belous și Victor Carapcevschi vor concura mâine, 18 mai, în gala finală a memorialului ”Algirdas Șocikas”, care se desfășoară la Kaunas (Lituania)

4 boxeri moldoveni vor evolua în finala memorialului Algirdas Șocikas

Finala categoriei de greutate până la 64 de kilograme va fi pur moldovenească, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În disputa pentru titlul de câștigător se vor întâlni Mihail Cvasiuc și Dumitru Galagoț. Vasile Belous (69 kg) va boxa cu francezul  Lehot Romain, iar Victor Carapcevschi îl va înfrunta pe reprezentantul gazdelor Vytautas Balsys.

”Calificarea în finala acestui turneu prestigios este, indiscutabil, un succes. Remarc evoluțiile tuturor, dar în special victoriile repurtate de Cvasiuc, Galagoț și Belous în fața  rușilor Vladislav Smirnov, Aleksandr Prelatov, Ismail Iskerov și ale lui Carapcevschi în  meciurile disputate cu suedezul Erik Mendoza și francezul Ngounda Loric”, a declarat pentru agenție antrenorul lotului moldovean, Petru Caduc de la Kaunas.

Coechipierul Andrei Zatușevschi (91 kg) a obținut medalia de bronz.

La turneu participă boxeri din 9 țări.

Memorialul ”Algirdas Șocikas” se  desfășoară a 23-a oară. La ediția din 2017 Veaceslav Gojan a fost desemnat cel mai bun boxer al turneului. 

El este cel mai performant pugilist moldovean din toate timpurile, având în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și titlul de campion european (Ankara, 2011). 

Algirdas Șocikas (14 mai 1928 – 21 noiembrie 2012) a fost multiplu campion al Uniunii Sovietice la categoria supergrea, dublu campion al Europei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării