main logo
346

22 de luptători moldoveni vor participa la Europenele de la Bucureşti

22 de sportivi moldoveni vor participa cu începere de astăzi la Campionatul European de lupte libere, greco-romane şi feminine de la Bucureşti (România).

22 de luptători moldoveni vor participa la Europenele de la Bucureşti22 de luptători moldoveni vor participa la Europenele de la Bucureşti

Competiţia au inaugurat-o luptătorii de stil liber. În primul meci disputat, Mihail Sava i-a cedat cu scorul 4-7 la categoria de greutate până la 70 de kilograme lui Devid Safaryan (Armenia), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Şansa sa de a lupta în continuare, în recalificări, pentru medalia de bronz, depinde de evoluţia cu succes a partenerului de întrecere.

În concurs urmează să se mai încadreze astăzi Alexandru Chirtoacă (57 kg), Maxim Saculţan (65 kg), Gheorghe Pascalov (79 kg) şi Nicolae Ceban (97 kg). „Fireşte, ne dorim o evoluţie bună. Ne-am pregătit de campionat, în fond, acasă. Să vedem care o să fie rezultatul final”, a declarat pentru agenţie în ajunul deplasării Nicolae Ceban, care cu începere din acest an exercită şi funcţia de preşedinte al Federaţiei naţionale de lupte libere.

Luptătorii moldoveni vor concura în toate cele 10 categorii de greutate. În concursul de lupte greco-romane vor evolua 7 sportivi, iar la lupte feminine – cinci reprezentante. „Ne dorim minimum o medalie. Sarcina maximă, desigur, este de a cuceri câteva distincţii”, a precizat preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte, Ion Gheorghiu, care este prezent la Europene.

Cei mai titraţi luptători din lotul naţional de lupte libere sunt Mihail Sava, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial, şi Nicolae Ceban, multiplu premiant la Europene, participant la Jocurile Olimpice de la Beijing, Londra şi Rio de Janeiro.

Campionatul se va încheia pe 14 aprilie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării