main logo
387

100 de canotori din R. Moldova s-au întrecut la Bălți: Câștigătorul

După trei zile de luptă aprigă, Campionatul Național la Caiac-Canoe între seniori și maeștri a luat sfârșit. Cei mai buni sportivi din întreaga țară s-au întrecut pe distanța de 200, 500, 1.000 și chiar 5.000 de metri.

100 de canotori din R. Moldova s-au întrecut la Bălți: CâștigătorulFoto: Captură video

Campionatul s-a desfășurat la canalul de canotaj din Bălți. La competiție au participat peste 100 de canotori din R. Moldova, printre care și cunoscuții sportivi Oleg și Serghei Tarnovschi, Maria Olărașu și Daniela Cociu, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

„Campionatul a trecut bine, am obținut patru medalii de aur și una de argint, am cedat doar în fața fratelui pe distanța de 5 km. Am ajuns la final aproape unul de altul. Cel mai important în acest tip de sport este disciplina, antrenamentele, să asculți antrenorul și să îndeplinești corect elementele tehnice”, a povestit Serghei Tarnovschi, canotor.

„Distanța a fost foarte dificilă. Niciodată nu ești gata pentru ea, mereu îți aduce surprizele ei. Foarte bine că astăzi condițiile meteo au fost favorabile, nu a fost extrem de cald. Spiritul competiției s-a simțit pe întreg traseul de 5 km, a fost greu. Se simțea cum sunt în spatele meu, încercau să-mi calce pe urme. Au fost aproape”, a adăugat Oleg Tarnovschi, canotor.

Daria Maican a obținut medalia de aur în finala probei de 200 și 5.000 de metri la caiac.

„Mă bucur mult de victoria obținută. Sunt mulțumită și de modul în care a fost desfășurată competiția. Totul este corect și bine organizat. Încă n-am mers la Campionatul European sau Mondial, dar îmi doresc acest lucru foarte tare”, a mărturisit Daria Macan, canotoare.

Andrei Bobco are 19 ani. Acesta a cucerit medalia de aur la proba de 1.000 și 5.000 de metri la caiac.

„A fost destul de greu. Toți băieții au depus sârguință, se vedea acest lucru, cu toții și-au dorit victoria. Consider că este o competiție foarte bună, le recomand tuturor. Dacă anterior nu ați practicat canotajul, vă recomand măcar să încercați. Merită acest lucru, sunt emoții de neuitat”, a spus Andrei Bobco, canotor.

Sportivii și antrenorii lor susțin că s-au pregătit intens pentru competiție.

„Sunt foarte mulțumit de rezultatul obținut. Am câștigat în finala probei de 200 de metri individual. Am obținut un rezultat foarte bun, 36 de secunde. Concurența a fost una aprigă, fracțiunile de secundă fac diferența”, a menționat Dumitru Melețchi, canotor.

„În principiu sunt mulțumit de rezultatele elevilor mei pentru că anume această competiție este la un nivel foarte înalt, un nivel mare de măiestrie sportivă. Aici participă stelele canotajului moldovenesc, iar din acest motiv elevilor mei le vine foarte greu. Cu toate acestea, sportivii au răzbătut atât în semifinale, cât și în finale. Pentru noi deja este un mare rezultat”, a spus Eduard Caramov, antrenor.

Potrivit organizatorilor, scopul Campionatului Național la Caiac-Canoe între seniori și maeștri este completarea lotului național și selectarea sportivilor care vor participa la cele mai importante competiții internaționale.

„Aceste competiții sunt pentru calificarea și selectarea membrilor în echipa națională. Totuși, pentru noi, pentru Federație, obiectivul principal este nivelul pe care încercăm să-l prezentăm și să-l recreăm aici, în Moldova, un nivel mondial conform regulilor mondiale ale competiției de canotaj, pentru a le permite sportivilor noștri să învețe cum să urmeze și să cunoască aceste reguli”, a declarat Vladislav Rojnov, vicepreședintele Federației de Caiac-Canoe din R. Moldova.

„Competiția bineînțeles că se desfășoară aici în conformitate cu toate regulile, ceea ce mă bucură. Spre aceasta tind înșiși participanții care sunt mai conștienți, dar și antrenorii, reprezentanții echipelor care încep să aibă grijă de acest lucru”, a declarat Victor Reneischi, antrenorul principal al naționalei R. Moldova la canotaj.

Campionatul Național la Caiac-Canoe s-a desfășurat pentru al doilea an consecutiv în municipiul Bălți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării