main logo
550

Ziua Victoriei la Orhei: Circa 4.000 de oameni au participat la un marș organizat de Primărie

Cu prilejul celor 74 de ani de la Ziua Victoriei, reprezentanții Primăriei Orhei au organizat un marș consacrat în memoria celor căzuți în luptele sângeroase din cel de-al doilea război mondial.

Ziua Victoriei la Orhei: Circa 4.000 de oameni au participat la un marș

Alături de veterani, la evenimentele consacrate Zilei Victoriei au fost prezenți în jur de 4 mii de oameni, dar și fostul primar de Orhei, deputatul Partidului ȘOR, Ilan Șor, transmite Știri.md cu referire la Partidulsor.md.

Cu flori în mâini, coloana formată din sute de persoane, s-a îndreptat din fața Primăriei către memorialul ”Focul Veșnic”, unde cei prezenți au depus jerbe de flori și au ținut un minut de reculegere.

Ajunși la memorial, oficialii au ținut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă și au depus flori, după care au ținut discursuri.

”Astăzi marcăm o săbătoare cu lacrimi în ochi. Pe de o parte, marcăm Ziua Victoriei asupra fascismului, când oameni din diferite țări, cu diferite religii, toți au luptat pentru o cauză nobilă. Cineva a rămas fără părinți, cineva și-a pierdut copiii, au fost multe jerfe omenești. Astăzi, grație eroilor care au luptat, avem un cer senin. Trist este însă faptul că mulți oameni nevinovați și-au pierdut viața. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au venit aici pentru ca să ne amintim de cei care nu mai sunt printre noi și să le aducem omagiu și recunoștința noastră”, a declarat deputatul Ilan Șor.

”Data de 9 mai, este ziua când comemorăm cei peste 70 de mii de cetățeni moldoveni care au ne-au adus pacea și au plătit cu viața. Avem și în Orhei veterani și le mulțumim că mai sunt în viață. Le dorim sănătate și venim cu plecăciune și mulțumire că ne-au asigurat un cer cu pace”, a menționat primarul interimar de Orhei, Diana Memeț.

Ulterior, pentru veterani a fost organizată o masă de pomenire.

În prezent, în Orhei există cinci veterani care au participat în luptele celui de-al doilea război mondial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării