main logo
510

Ziua Suveranității R. Moldova: Mesajul președintelui Igor Dodon

Astăzi, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Suveranităţii Republicii Moldova.

Ziua Suveranității R. Moldova: Mesajul președintelui Igor Dodon

Cu prilejul acestei sărbători președintele statului a venit cu un mesaj de felicitare către concetățeni remarcând și ultimele evenimente politice ce au avut loc la Chișinău „recentele evenimente politice au demonstrat curajul și determinarea cetățenilor”, transmite Știri.md.

„Stimați concetățeni,

La cei 29 de ani de la proclamarea suveranității naționale, Vă aduc sincere felicitări pentru reușitele poporului moldav în calitate de unic deținător suveran al puterii.

Declarația de Suveranitate a fost adoptată într-un context istoric complex și a constituit o realizare memorabilă a cetățenilor Republicii Moldova, prin care au ales valorile democratice.

Rămîn ferm convins că poporul va continua să decidă independent calea de dezvoltare a țării și va ridica la înălțimea aspirațiilor sale obiectivul făuririi unui stat al prosperității, al unității și al bunăstării.

Recentele evenimente politice au demonstrat o dată în plus curajul și determinarea cetățenilor de a construi un stat de drept, motiv pentru care îmi exprim admirația pentru poziția civică și conștiința națională manifestate.

Vă încurajez să continuăm a munci pentru asigurarea statalității Republicii Moldova, să ne autodeterminăm prezentul și să ne trasăm prioritățile de viitor”, a menționat Igor Dodon.

Declaraţia de Suveranitate a fost adoptată acum 27 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputaţii Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării