main logo
511

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice, marcată în Moldova

Astăzi, 18 mai, în Republica Moldova, este marcată Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice, marcată în Moldova

Sărbătoarea sportului a fost instituită în a treia sâmbătă a lunii mai conform Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova din 17.12.2015, transmite Știri.md.

Proiectul a fost elaborat în urma adresărilor din partea societății civile și a federațiilor sportive  de a prelua conceptul internațional și de a-l adapta la nivel național. 

„Serbarea Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice într-o singură zi ar contribui la consolidarea eforturilor pentru a transmite un mesaj puternic societății și un îndemn tuturor, indiferent de vârstă și etnie, de a practica sportul și un mod sănătos de viață. Astfel, Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice s-ar transforma într-o zi specială în care sportul și valorile olimpice ar fi sărbătorite de toată societatea, promovând sportul, mișcarea și respectarea FAIR PLAY-ului”, susțin autorii proiectului.

Cu ocazia Zilei Sportivului şi a Mişcării Olimpice a venit și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

"Dumneavoastră sunteți printre eroii acestei țări! Vă mulțumim pentru că ne faceți mândri, pentru că ne țineți cu sufletul la gură ore bune ȋn fața televizoarelor, pentru ca la final să exclamăm de bucurie.

Momentele cele mai frumoase se nasc din mari oportunităţi, iar acum ne aşteaptă în faţă o mare oportunitate – Jocurile Olimpice de la Tokyo, cea mai importantă competiție sportivă, care aduce entuziasm şi mândrie milioanelor de oameni din întreagă lume. De aceea, dragi sportivi, în acest moment, agenda Tokyo 2020 este în mâinile voastre! Faceţi ca performanţele voastre să rămână o moştenire de durată pentru Republica Moldova, iar Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vă va oferi tot suportul necesar în acest sens", a declarat Monica Babuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării