main logo
1322

Ziua Mondială a Reciclării, marcată în premieră

Comunitatea internaţională consemnează astăzi, pentru prima dată, Ziua Reciclării. Acesta este un eveniment ecologic, marcat prin diferite activități, campanii de informare, ce au drept scop motivarea populației de a utiliza produse reciclate și de a participa activ în procesul de reciclare.

Ziua Mondială a Reciclării, marcată în premierăZiua Mondială a Reciclării, marcată în premieră

Ziua Reciclării prevede implicarea comună a oamenilor din întreaga lume pentru a conştientiza necesitatea conservării celor șase resurse primare: apă, aer, cărbune, petrol, gaze naturale și minerale. De asemenea, în această zi, comunitatea atenţionează şi asupra celei de-a șaptea resurse –produsele, pe care le reciclăm în fiecare zi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În acest context, organizațiile neguvernamentale de profil şi instituțiile subordonate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), societatea civilă, desfăşoară astăzi mai multe acţiuni, principala fiind ora ecologică cu tematica "Nimic nu trebuie să se arunce, totul trebuie reciclat”.

“Reciclarea este importantă, atât pentru păstrarea mediului sănătos, cât şi pentru reintroducerea în circuitul economic a unor materiale, care devin din ce în ce mai greu de găsit. Reciclarea presupune separarea, colectarea şi depozitarea materialelor în vederea transformării lor în produse utile noi”, au precizat surse de la MADRM.

Ziua Mondială a Reciclării este marcată  în acest an în premieră, la iniţiativa Biroului Internațional de Reciclare, care a propus ca evenimentul să devină tradiţional, cu desfăşurare la 15 noiembrie, în fiecare an.

În Republica Moldova se produc anual un milion de tone de deșeuri. În prezent, în ţară sunt autorizați 36 de operatori specializați în domeniul colectării și reciclării deșeurilor, dintre care 18 se ocupă doar de reciclare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării