main logo
778

Ziua Mondială a Alimentației: Producem mai mult decât necesarul

Ziua Mondială a Alimentației este sărbătorită anual pe data de 16 octombrie. Aceasta marchează ziua în care a fost înființată Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în 1945 și promovează conștientizare și acțiune la nivel mondial în sprijinul celor care suferă de foame și pentru nevoia de a asigura alimente sănătoase pentru toți, fără a lăsa pe cineva în urmă.

Ziua Mondială a Alimentației: Producem mai mult decât necesarulFoto: Imagine simbol

În acest an, subiectul Zilei Mondiale a Alimentației se axează pe dreptul la hrană pentru o viață mai bună și un viitor mai bun, transmite Știri.md.

„Ziua Mondială a Alimentației din acest an ne reamintește un adevăr fundamental: dreptul tuturor oamenilor la o alimentație adecvată pentru o viață mai bună și un viitor mai bun.

Însă cum transformăm acest drept într-o realitate concretă pentru fiecare persoană? Și de ce este atât de important să ne gândim nu doar la a avea alimente suficiente, ci și la diversitatea lor? De aceea vorbesc despre „hrană” la plural, subliniind necesitatea pentru diversitate, precum și disponibilitatea alimentelor și accesibilitatea lor pentru toți, inclusiv din punct de vedere financiar. 

În prezent, la nivel global, producem mai mult decât necesarul de alimente care asigură aportul de calorii pentru întreaga populație. Cu toate acestea, aproximativ 730 de milioane de persoane suferă de foame din cauza dezastrelor provocate de om și a celor naturale, inclusiv conflicte, șocuri meteorologice recurente, inegalități și crize economice”, este mesajul directorului general al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, Dr. QU Dongyu.

Miliarde de oameni nu au acces la o dietă sănătoasă

O altă realitate dură este că peste 2,8 miliarde de persoane din lume nu își permit alimentele necesare pentru o nutriție adecvată, ceea ce duce la diverse forme de malnutriție.

Simplu spus, aproape o treime din populația lumii nu primește nutrienții și micronutrienții de care are nevoie pentru a se dezvolta și, în unele cazuri, pentru a supraviețui.

Calitatea vieții pentru aproximativ jumătate din persoane de pe glob are nevoie urgentă de îmbunătățire.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării