main logo
632

Ziua Mediului: 1 milion de specii de plante și animale riscă să dispară

În Republica Moldova a fost lansată săptămâna „E timpul pentru Natură!”, în perioada 1-5 iunie curent.

Ziua Mediului: 1 milion de specii de plante și animale riscă să disparăFoto: businessessentials.co.za

Aceasta lansare se desfășoară în contextul Zilei Mondiale a Mediului marcată anual pe 5 iunie, informează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, transmite Știri.md.

Tematica din acest an este biodiversitatea - un apel la acțiuni pentru combaterea accelerării pierderii și degradării speciilor din lumea naturală.

Un milion de specii de plante și animale riscă să dispară, în mare parte din cauza activităților umane.

În cadrul săptămânii se vor distribui informații de interes public referitor la importanța biodiversității pentru starea de bine a oamenilor.

De asemenea, vor fi difuzate comunicate informative despre inițiativele și proiectele de protecție a mediului și a resurselor naturale, diminuării impactului și consecințelor calamităților naturale, acțiuni susținute inclusiv, financiar de partenerii de dezvoltare și organismele internaționale.

Totodată, pe 5 iunie va fi difuzat un spot video consacrat tematicii din acest an, realizat cu suportul PNUD Moldova și a Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (SGP GEF) cu scopul de a informa și a sensibiliza publicul, în acest sens.

Ziua Mediului este o ocazie în plus ca omenirea să conștientizeze că ceea ce consumă: produse alimentare, aer, apă – vin toate din Natură.

„Îndemnăm să ne evaluăm comportamentul față de mediul înconjurător, să devenim mai buni cu natura și să conștientizăm că rolul esențial al omenirii este de a susține viața pe Pământ”, se arată în mesajul Ministerului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării