main logo
1960

Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului, celebrată în Moldova

De Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale aduce sincere felicitări și înalte considerațiuni tuturor medicilor, asistenților medicali și farmaciștilor.

Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului: Mesajul pompierilor

Cu un mesaj personal a venit ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, transmite Știri.md:

„Dragi lucrători medicali și farmaciști,

Astăzi, vreau să vă mulțumesc din suflet pentru curajul, profesionalismul și dedicația cu care vă faceți munca, zi de zi.

O muncă grea, deseori contra cronometru, cu multe sacrificii, într-un ritm alert, luptați pentru viața și sănătatea oamenilor.

Este o perioadă complicată pentru întreaga societate, iar în aceste clipe grele, toate gândurile noastre se îndreaptă către Dvs. Voi sunteți speranța Republicii Moldova, sunteți eroii zilelor noastre.

Vă mulțumim azi și în fiecare zi!

Îi îndemn pe @Stela Grigoras Igor Pokanevych Liliana Rotaru să se alăture campaniei „Mulțumim lucrătorilor medicali” și să posteze un mesaj video de încurajare”, a notat ministra.

Totodată, cu acest prilej, salvatorii și pompierii au felicitat medicii cu sărbătoarea profesională:

1380 lucrători medicali și farmaceutici din instituțiile medicale publice, private și instituțiile de asistență socială, au fost apreciaţi cu diplome ale MSMPS, iar totodată, au fost oferite 30 Diplome de Onoare ale Guvernului, 38 Diplome de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova și 11 Diplome de Onoare ale Parlamentului şi Distincții de Stat: „Ordinul Republicii”- 2, Ordinul „Gloria Muncii”-32, Medalia „Meritul Civic”-53, Medalia „Nicolae Testemiţanu”-23, Titlul Onorific „Om Emerit”-3.

„Recunoștință și aprecieri pentru profesionalism, muncă asiduă, devotament și dedicație, pentru vieți salvate. Adevărați eroi ai zilelor noastre- lucrătorii medicali și farmaciștii. Cei care, în aceste momente de grea încercare pentru întreaga lume, se află în prima linie în lupta cu pandemia COVID-19.

Pentru activitatea prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, responsabilitate și contribuție la dezvoltarea și perfecționarea asistenței medicale acordate populației, MSMPS a apreciat cu diplome 1.380 lucrători medicali și farmaceutici din instituțiile medicale publice, private și instituțiile de asistență socială.

Totodată, pentru dăruire în activitate, profesionalism înalt, performanțe deosebite obținute în prestarea serviciilor medicale, în semn de distinsă apreciere pentru contribuția adusă la îmbunătățirea sistemului medical, au fost decorați cu diplome mai mulți lucrători medicali.

Astfel au fost oferite 30 Diplome de Onoare ale Guvernului, 38 Diplome de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova și 11 Diplome de Onoare ale Parlamentului.

De asemenea, specialiștii din sistemul medical au fost apreciați cu Distincții de Stat: „Ordinul Republicii”- 2, Ordinul „Gloria Muncii”-32, Medalia „Meritul Civic”-53, Medalia „Nicolae Testemiţanu”-23, Titlul Onorific „Om Emerit”-3.

Aducem un ultim omagiu celor 21 lucrători medicali, care au pierdut lupta cu noul coronavirus, fiind până în ultima clipă alături de pacienți și salvând vieți.

Îngeri în halate albe. Exprimăm sincere condolențe familiilor care și-au pierdut membrii, precum sistemului medical care a pierdut specialiști valoroși, ce s-au dedicat  profesiei și au salvat mii de vieți omenești. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, se arată în mesajul Ministerului Sănătății.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării