main logo
1580

Ziua la București, iar seara la Chișinău. Agenda premierului de 9 mai

Premierul Dorin Recean va efectua mâine, 9 mai, o vizită la București, unde va participa la cea de-a zecea ediție a Conferinței de Investiții din Europa Centrală și de Est.

Ziua la București, iar seara la Chișinău. Agenda premierului de 9 maiImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, evenimentul se concentrează pe evoluția și dezvoltarea piețelor de capital în ultimii zece ani și perspectivele de viitor, transmite Știri.md.

„Premierul va participa la acest eveniment și va promova R. Moldova ca destinație de investiții în scopul atragerii unor resurse suplimentare în economia națională. La eveniment vor participa investitori din domeniul bancar din industria investițiilor. Conferința se concentrează pe evoluția și dezvoltarea piețelor de capital și perspectivele de viitor. Reamintesc că România este unul din principalii parteneri economici ai R. Moldova”, a spus Daniel Vodă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menționat că în seara zilei de 9 mai, premierul va reveni în R. Moldova pentru a participa la evenimentul dedicat Zilei Europei din Piața Marii Adunări Naționale.

În context, menționăm că, agenda sărbătorii, care va avea loc pe 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale, include deschiderea Orașului European, unde vor ține discursuri președinta Maia Sandu și comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn; un târg interactiv; un culoar „Team Europe”; un târg al organizațiilor societății civile; un pavilion de divertisment pentru copii; concursuri și evenimente sportive; o zonă gastronomică. 

Totodată, Primăria Chișinău a anunțat că în perioada 8 - 10 mai, va fi suspendat traficul rutier pe anumite străzi din Capitală.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării