main logo
1619

Ziua Internațională a Rangerilor: Inspectorii voluntari de mediu au creat hrănitori pentru animale

De Ziua Internațională a Rangerilor, Societatatea Ecologică „Biotica” împreună cu Asociația inspectorilor voluntari de Mediu „Rangerii”, a participat la un set de lucrări desfășurate în Parcul Național „Nistru de Jos”.

Ziua Rangerilor: Inspectorii de mediu au creat hrănitori pentru animaleFoto: Societatea Ecologică „Bioteca”

Pe parcursul zilei rangerii au confecționat câteva hrănitori pentru căprioare, cerbi și pentru mistreți, cu scopul de a fi folosite în timpul iernii când animalele vor avea nevoie de hrană complementară, transmite Știri.md cu referire la ecofm.md.

Inspectorii voluntari de mediu au fost instruiți cum pot folosi drona, donată  în cadrul  proiectelor: “Natura 2000 în Moldova: Promovarea abordării europene a conservării naturii în Moldova” și “Sprijinul Ceh pentru un management mai bun al ariilor protejate din Moldova, desfășurate de Societatea Ecologică „Bioteca” împreună cu „Arnika Association”, cu susținerea UNDP și Agenției de dezvoltare a Cehiei în cadrul programului „Transition”.

Evenimentul a culminat cu procesul de donare către Asociația Inspectorilor Voluntari de Mediu „Rangerii”, a unei bărci cu motor, care va fi folosită pentru monitorizarea și combaterea braconajului în raza „Nistrului de Jos”.

Inspectorul voluntar  de mediu Eduard Cociorbă, este de părere că datoria fiecărui cetățean al Republicii Moldova este de a păstra cu dragoste fiecare component a naturii și a aborda mediul înconjurător cât mai durabil. 

Rangerul Eduard Cociorbă a declarat pentru Ecofm.md, că există un viu interes din partea anumitor cetățeni pentru a deveni în perspectivă inspectori voluntari de mediu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării