main logo
28689

Ziua Internațională a Plimbării în Parc. Cele mai preferate zone verzi ale chișinăuienilor

Finalul lunii martie nu este doar despre agățatul mărțișoarelor în pomi. După o iarnă lungă și apăsătoare, Ziua Internațională a Plimbării în Parc vine să ne trezească spiritul şi să ne dezmorțească muşchii.

Ziua Plimbărilor în Parc. Zone verzi preferate de chișinăuieniZiua Plimbărilor în Parc. Zone verzi preferate de chișinăuieni

Cu această ocazie, am colindat în lung și-n lat câteva dintre zonele verzi ale Chișinăului, pentru a vedea cât de populate sunt acestea, dar și de ce orășenii adoră să petreacă timpul aici, notează Canal3.md

Unul dintre locurile preferate ale chișinăuienilor, dar și o veritabilă atracție turistică pentru străini este parcul Valea Morilor. Fie că aleg să se antreneze, să se joace sau să servească o cafea pe malul lacului, cărările din parc sunt mereu pline de oameni. De cealaltă parte, parcul Valea Trandafirilor este străbătut zilnic de sute de oameni.

"Dacă timpul e aşa de frumos, evident că mergem prin parc destul de des. Cel puţin de 2-3 ori pe săptămână. Decât să pierzi timpul acasă cu viaţa asta socială şi online… e mult mai bine aici".

"Merg prin parc în fiecare zi. Locuiesc prin apropiere şi până la serviciu merg pe jos".

"Foarte rar, pentru că nu-mi permite graficul de la serviciu, dar e un sentiment frumos când poţi să te plimbi cu familia, să te bucuri de natură".

"Foarte des obişnuim să ne plimbăm pe aici. E frumos, curat şi, în ultimul timp, e locul nostru preferat".

Și pentru că sportul în aer liber este una dintre activitățile favorite ale moldovenilor, nu am ezitat să le urmăm și noi... exemplul.

Pentru că e Ziua plimbărilor prin parc, am decis să vedem dacă orăşenii ştiu câte astfel de locuri de agrement sunt în Capitală.

"Aşa mai mărişoare cred că sunt vreo cinci".

"Hai să numărăm… eu mă plimb doar în trei parcuri aşă că trei ştiu sigur. În total ar trebui să fie vreo 7 - 8".

În Chișinău sunt în total 19 parcuri, ampasate în toate sectoarele. Alte trei se găsesc în suburbii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării