main logo
610

Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate: De ce surprize au avut parte

Bătrânii de la Centrul de Plasament pentru Persoane Vârstnice şi Persoane cu Dizabilităţi din Chişinău au avut parte de mai multe surprize.

Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate: De ce surprize au avut parteZiua Internaţională a Persoanelor în Etate: De ce surprize au avut parte

De Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate, ei au primit cadouri şi diplome şi au avut parte de un program deosebit. Au zâmbit şi s-au simţit cu adevărat importanţi, iar unii dintre ei au răscolit prin amintiri, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Alexandra Ceban are 75 de ani şi a ajuns la Centrul de Plasament pentru Persoane Vârstnice acum 11 ani. Atunci i-a decedat fiul şi a rămas singură pe lume. Azilul de bătrâni a ajutat-o să se reabiliteze.

„Asta-i straşnică chestie prin ce-am trecut. Foarte greu toţi am nimerit aici. Şi pe la gară am dormit, pe unde vrei şi numai aici, în acest azil, m-am recuperat ca să pot trăi mai departe", a afirmat pensionara Alexandra Ceban.

Femeia spune că este tratată cu multă grijă de angajaţii centrului de plasament.

„M-am trezit dimineaţa şi am ştiut că este o zi deosebită. Pentru noi asta-i o satisfacţie, bucurie avem în ziua asta. Asta-i ziua când ne-a luat cineva în vedere pe noi, oamenii care au muncit o viaţă", a zis pensionara Alexandra Ceban.

De Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate, cei mai activi vârstnici au organizat un concert.

Administraţia azilului susţine că a făcut eforturi pentru ca vârstnicii să fie mai fericiţi de ziua lor.

„Trebuie permanent să le acordăm atenţie, fiindcă ei la rândul lor au acordat atenţie altcuiva şi acum este de datoria noastră de a le acorda acest suport şi atenţie", a spus directorul centrului de plasament pentru persoane vârstnice , Gheorghe Bejenaru.

Centrul de Plasament pentru Persoane Vârstnice şi Persoane cu Dizabilităţi găzduieşte 160 de persoane, 95 de femei şi 65 de bărbaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării