main logo
1784

Ziua Internaţională a Monumentelor: Ce evenimente se desfășoară

Începând cu anul 1983, la inițiativa Consiliului Internațional al Monumentelor și al Siturilor (ICOMOS), pe 18 aprilie este marcată Ziua Internațională a Monumentelor și a Siturilor. Acest eveniment are drept scop sensibilizarea cetățenilor privind necesitatea protejării monumentelor și siturilor la nivel național și mondial.

Ziua Internaţională a Monumentelor: Ce evenimente se desfășoară

Genericul propus de către ICOMOS pentru ediția din anul 2023 este „Patrimoniul în schimbare”, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Evenimentele organizate în acest an vor oferi oportunitatea de a demonstra potențialul patrimoniului cultural din întreaga lume, dar și al bunelor practici de protejare a acestuia în scopul tranziției incluzive către un viitor cu emisii reduse de carbon.

Ministerul Culturii al Republicii Moldova informează că în acest an organizarea evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Monumentelor și a Siturilor a început pe 10 aprilie.

În acest context, atât instituțiile din subordinea Ministerului Culturii, cât și cele din subordinea autorităților publice locale vor organiza conferințe, mese rotunde, prelegeri, expoziții cu planșe color, expoziții fotografice, excursii ghidate la monumentele arhitecturale și arheologice de importanță națională sau locală. Aceste activități au drept scop promovarea și valorificarea monumentelor și siturilor din Republica Moldova.

În documentul atașat puteți vedea planul de activități și evenimentele preconizate pentru ziua și săptămâna dedicată monumentelor și siturilor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării