Ziua internațională a Croissantului. Unde a fost gătit pentru prima dată
În fiecare an pe data de 30 ianuarie este sărbătorită Ziua internațională a Croissantului. Fiind unul din cele mai cunoscute produse de patiserie, acesta se recomandă a fi servit cu un suc de fructe, ceai sau cafea.

Totuși, croissant-ul nu provine din Franta, asa cum s-ar putea crede datorită numelui său, ci este originar din Austria. Apariția lui este datată din 1683, când croissant-ul începe să se răspândească în patiseriile din Franța, azi fiind cunoscut în întreaga lume ca un produs franțuzesc, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.
Știai că…
- Croissantul este un simbol al micului dejun franțuzesc și apare pentru prima dată într-o carte de bucate franțuzească abia în 1891.
- Principalul ingredient, cel care face diferența, este untul nesărat. Acesta oferă aroma, dar si consistența croissantului.
- În Franta, croissantul se cumpără simplu si se umple cu gem acasă. În unele țări însă, cum ar fi Italia sau în Germania, acestea sunt vândute în magazine gata umplute.
- Cele mai bune croissante din Paris se găsesc la Pierre Herme, pe strada Bonaparte, în malul stâng al Senei.
- Croissantele trebuie făcute întotdeauna cu făină nealbită, care-i permite să aiba acea culoare crem specifică.
Potrivit maeștrilor-patiseri, există cel puțin 50 de reguli care trebuie respectate pentru a obține un croissant adevarat: calitatea făinii, a untului, timpul de creștere a aluatului, temperatura cuptorului, durata coacerii și altele.