main logo
575

Ziua Internațională a Copiilor, marcată la Soroca cu multe activități

De Ziua Internațională a Copiilor, la Soroca, vor fi desfășurate mai multe activități cu participarea copiilor și pentru copii.

Ziua Internațională a Copiilor, marcată la Soroca cu multe activitățiFoto: google.com

Astfel, sâmbătă, la data de 1 iunie, ora 11.00, copiii sunt invitați să urmărească a doua ediție a concursului “Mini Miss și Mini Mister” Soroca. Evenimentul se va desfășura în sala de concerte a Palatului de Cultură, transmite Știri.md cu referire la observatorul.md.

La ora 12.30, toți ei prezenți în Palatul de Cultură vor avea parte de o distracție cu clovni, anunță primăria Soroca.

La ora 16.00, Teatrul “Veniamin Apostol” invităm copiii, părinţii și bunicii la spectacolele: ”SCUFIŢA ROŞIE”, după care pe scena de vară a teatrului va urma un program distractiv, iar a doua zi, adică la data de 2 iunie, sorocenii sunt așteptați la spectacolul “ADEVĂRATA MAGIE”.

Ziua Copilului – 1 Iunie, a intrat în istorie începând cu anul 1925, când a Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor și a fost adoptată Declarația pentru protecția copilului. 

Totodată, în anul 1954, Fondul Națiunilor Unite pentru urgențe ale copiilor – UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi dedicată Copiilor.

Aproximativ 30 de state, printre care Republica Moldova și România, au preluat exemplul SUA și China de a celebra 1 Iunie ca Ziua Copilului, în alte țări astfel de zi se sărbătorește la 20 noiembrie (Universal Children’s Day).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării