main logo
23557

Ziua Internaţională a Bărbatului, sărbătorită şi în R. Moldova

Astăzi, în peste 60 de ţări ale lumii este marcată Ziua Internaţională a Bărbatului. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) obiectivele acestei sărbători includ concentrarea asupra sănătăţii bărbaţilor şi promovarea egalităţii de gen.

Ziua Internaţională a Bărbatului, sărbătorită şi în R. MoldovaZiua Internaţională a Bărbatului, sărbătorită şi în Moldova

Președintele Centrul de Drept din Căușeni şi liderul Mişcării „Bărbaţii împotriva violenţei şi traficului de fiinţe umane”, Ion Oboroceanu, spune că, spre regret, în Republica Moldova această zi este mai puțin marcată, scrie trm.md.

Ion Oboroceanu menționează că potrivit raportului național de statistică referitor la traficul de ființe umane, în anul 2016 au fost traficați mai mulți bărbați decât femei.

„În Republica Moldova, spre regret, acest eveniment încă nu este cunoscut. Pe parcursul anului 2016 au fost identificate victimele ale traficului de persoane 95 de femei și 102 bărbați. Pentru a avea o egalitate reală, ci nu una declarativă, noi bărbații trebuie să contribuim la prevenirea și combaterea atât a violenței în familie, cât și a altor ilegalități”, a menționat Ion Oboroceanu.

Ziua Internaţională a Bărbatului este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie. Inaugurată în 1999 în Trinidad şi Tobago, ziua şi evenimentele sale găsesc susţinere în multe țări, printre care Austria, Franţa, Marea Britanie şi România.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării