1 447
0
Ziua Independenței: Ce se va întâmpla de 27 august la Chișinău
1 447
0

Cea de-a 28-a aniversare de la proclamarea Independenței Republicii Moldova va fi marcată în Capitală și în localitățile țării prin mai multe evenimente.

Astfel, în ziua de marți, 27 august, evenimentele vor începe cu depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Ulterior, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi organizate manifestări festive consacrate Zilei Independenței. 

Totodată, în scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” din capitală va fi desfășurat un târg al meșterilor populari cu genericul „Tezaur”.  

În seara zilei de marți, începând cu ora 17:00, Guvernul va organiza discuții cu cetățenii, în spațiul verde din fața clădirii executivului, intitulate „Cabinetul de miniștri, de vorbă cu cetățenii”.

Evenimentele vor culmina în seara zilei cu un concert în PMAN. Pe scenă vor evolua Cătălin Josan, Mani, Cristina Scarlat, Via Dacă, Cristofor Aldea-Teodorovici, Ion Paladi, Surorile Osoianu, Ioana Căpraru, Lidia Bejenaru, Lilia Roșca, Nicolae Ciubotaru, Tatiana Jacotă, Pasha Parfeni, La La Play Voices, Moldovan National Youth Orchestra, Ansamblul Academic Național de dansuri populare „JOC”, Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros, Maria Iliuț și Ansamblul „Crenguța de Iederă”.

Potrivit programului manifestărilor, o recepție cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la proclamarea independenței va fi organizată și de către Președinție. 

În contextul evenimentelor dedicate Zilei Independenței, Primăria municipiului Chişinău a anunțat că traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. A. Pușkin va fi sistat până în dimineața zilei de miercuri, 28 august. 

Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată de Parlament la 27 august 1991.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter