main logo
433

Ziua împotriva abuzului de droguri, marcată pe 26 iunie și în Moldova

Ziua de 26 iunie a fost declarată drept Ziua împotriva abuzului de droguri. Hotărârea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova, a fost completat ieri, 24 mai, la ședința Parlamentului.

Ziua împotriva abuzului de droguri, marcată pe 26 iunie și în MoldovaZiua împotriva abuzului de droguri, marcată pe 26 iunie și în Moldova

În fiecare an, la 26 iunie, este marcată Ziua Internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri. Decizia a fost luată de Organizația Mondială a Sănătății, în 1987, cu scopul de a crește gradul de conştientizare privind problema majoră pe care o reprezintă drogurile pentru societate, transmite Știri.md

Potrivit statisticilor, în lume, aproximativ 200 de milioane de oameni consumă droguri cel puţin o dată pe an. Dintre acestea, 25 de milioane sunt considerate dependente de droguri. În fiecare an, 200.000 de persoane mor din cauza bolilor legate de droguri.

În Republica Moldova, potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani, consumul de droguri s-a triplat în rândul adolescenților.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării