main logo
635

Ziua Globală a Reciclării: Acțiunile anunțate în R. Moldova

„Reciclăm pentru un viitor mai curat” a fost tema conferinţei cu genericul "3R Moldova: Reducem, Reutilizăm şi Reciclăm e-Deşeurile”, desfăşurată ieri la Chişinău cu ocazia Zilei Globale a Reciclării.

Ziua Globală a Reciclării: Acțiunile anunțate în R. Moldova Ziua Globală a Reciclării: Organizaţiile de mediu vor desfăşura acţiuni

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) în parteneriat cu Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

"Biroul de Reciclare Internațională a lansat Ziua Globală a Reciclării în anul 2018, pentru  a recunoaște astfel la nivel internațional beneficiile reciclării. Scopul este de a spori implicarea comună a oamenilor din întreaga lume față de necesitatea conservării celor șase resurse primare: apă, aer, cărbune, petrol, gaze naturale și minerale, precum şi a valorifica cea de a şaptea resursă – reciclarea deşeurilor. 

Tematica din acest an este „Reciclăm pentru un viitor mai curat”, iar acțiunile desfășurate la nivel internațional, inclusiv în ţara noastră sunt concentrate pe puterea tinerilor, a educației și a inovării în asigurarea unui viitor mai luminos pentru o planetă mai curată. Prin astfel de activităţi lumea este încurajată să privească impactul pe care tinerii de astăzi îl pot avea asupra reciclării”, a declarat la conferinţă Valentina Ţapiş, secretar de stat la MADRM.  

Potrivit organizatorilor, Republica Moldova ia parte la acest eveniment, prin campanii de reducere, reutilizare şi reciclare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice.

„Totodată, cu această ocazie, organizațiile de mediu vor derula o serie de acţiuni de informare, conştientizare şi educaţie ecologică, dezbateri şi mese rotunde. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor a coordonat cu instituțiile de învățământ promovarea Ghidului de activități practice și utile, elaborat de Global Recycling Foundation, şi desfăşoară ore ecologice”, a precizat Valentina Țapiș.

În Republica Moldova se produc anual un milion de tone de deșeuri. În prezent, în ţară sunt autorizați 36 de operatori specializați în domeniul colectării și reciclării deșeurilor, dintre care 18 se ocupă doar de reciclare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării