main logo
647

Ziua Familiei în Moldova: Mesajele politicienilor și dorul bătrânilor

În țara în care aproape fiecare familie are cel puțin un membru plecat peste hotare, Ziua Familiei înseamnă mai mult dor și singurătate.

Ziua Familiei în Moldova: Mesajele politicienilor și dorul bătrânilor

Așa se face că mulți nu știu de această sărbătoare, iar în acest an nici cei de la conducere nu i-au dat mare importanță. S-au limitat la câteva mesaje și poze de familie publicate pe internet, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Pe această bătrână am întâlnit-o în stradă, cu mâna întinsă. Spune că nu are motiv de sărbătoare, așa cum la cei 85 de ani a rămas singură. Fiica este plecată la muncă, în Italia. 

„Să vă arăt ce am strâns, chiar vă rog să arătați 2-3 lei. Stau vreo 3 ore în stradă”. 

Le duce dorul copiilor și nepoților și această femeie, care de Ziua Familiei nu are pe nimeni alături.

Și pentru că pe chipul multor moldoveni se citește tristețea, acest tânăr spune că a încercat să le facă trecătorilor ziua mai frumoasă. Și-a luat chitara și a ieșit în stradă. 

„Foarte frumos”.

Sunt, însă, și din cei care de Ziua Familiei sunt fericiți, întrucât casa le este plină de oamenii dragi.

„- Cu cât e mai sănătoasă familia, cu atât e mai bine în societate”.

„Am făcut fasole. Am băut un păhăruț de vin și am venit să vând ceapă”.

Marcată, de obicei, cu ceremonii, în acest an Ziua Familiei a trecut parcă neobservată. Politicienii s-au limitat la mesaje pe rețelele de socializare.

Lidera PAS, Maia Sandu, a mers la un centru unde a vorbit despre violența în familie, iar discursul a fost live pe Facebook.

Iar Andrei Năstase a postat o fotografie în care apare alături de soție și copii, spunând că știe ce înseamnă dorul de cei dragi, întrucât familia sa locuiește în Germania. 

Democratul Sergiu Sârbu a publicat și el o poză cu soția și fiica sa, iar formațiunea din care face parte a menționat, tot pe Facebook, că până acum PDM-ul a venit cu măsuri pentru a sprijini familiile.

În 2019, Anul Familiei declarat de Igor Dodon, președinția nu a organizat niciun eveniment. Șeful statului a postat doar un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook. 

Ziua Internațională a Familiei a fost instituită în 1993 printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. În Republica Moldova a fost marcată pentru prima dată în 2008.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării