main logo
569

Ziua Europei va fi marcată și la Soroca: Unde va avea loc evenimentul

Ziua Europei 2022 va fi marcată și la Soroca. La 22 mai 2022, locuitorii raionului Soroca sunt invitați la Orășelul European, care va avea loc în Parcul Cetății Soroca.

Ziua Europei va fi marcată și la Soroca: Unde va avea loc evenimentulFoto: nordnews.md

Orășelul European va găzdui o serie de activități culturale și interactive pentru toată lumea, inclusiv pentru copii, organizate de proiectele finanțate de UE, târg de produse și degustare, concursuri, cursuri de măiestrie și ateliere de lucru, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md. 

Evenimentul va culmina cu un concert susținut de Vali Boghean Band și cu iluminarea Cetății Soroca în culorile Uniunii Europene.

În acest an, Ziua Europei este organizată sub genericul „SOLIDARITATE PENTRU PACE”, iar activitățile planificate vor evidenția atât cultura și valorile Uniunii Europene, cât și asistența oferită de UE și statele sale membre, în spiritul Echipei Europa, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

„Dragi prieteni, Ziua Europei este marcată în acest an într-un context care ne-a întristat și tulburat profund. În Ucraina, un război crud și nejustificat ucide oameni nevinovați. Localități întregi sunt distruse de ferocitatea forțelor militare ruse. Astăzi, mai mult ca oricând, valorile care stau la baza creării și activității Uniunii Europene – unitatea, solidaritatea, pacea, statul de drept și respectarea drepturilor omului, în special a dreptului fundamental la viață – devin indispensabile. Războiul din țara vecină aduce pentru noi toți datoria personală de a proteja pacea. Astfel, doresc să vă invit să primiți pacea în casele dumneavoastră. Solidaritatea pentru pace este principalul mesaj pe care dorim să-l transmitem în cadrul activităților planificate cu ocazia Zilei Europei”, a declarat Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării