main logo
376

Zilele Libertății Presei: Mesajele lăsate deputaților din Moldova

Vineri, în Moldova încep Zilele Libertăţii Presei. Evenimentul va fi lansat în cadrul unei conferinţe de presă, la care vor fi prezentate rezultatele respectării libertăţii presei din mai 2018.

Zilele Libertății Presei: Mesajele lăsate deputaților din MoldovaÎn Moldova încep Zilele Libertății Presei. Scopul evenimentului

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), care, împreună cu organizaţiile de media partenere, este organizatorul tradiţional al evenimentului, la ora 11.00, în faţa Parlamentului va avea loc un flashmob la care va fi expus panoul "Inamicii Presei", transmite Știri.md.

"Protagoniştii acestui panou sunt partide şi deputaţi din actualul Parlament care au manifestat un comportament ostil la adresa instituţiilor media şi a jurnaliştilor în perioada 3 mai 2018 - 3 mai 2019. Prin intermediul acestui eveniment ne dorim să atragem atenţia asupra felului în care sunt trataţi jurnaliştii şi să transmitem următoarele mesaje deputaţilor: să manifeste o atitudine tolerantă şi deschisă faţă de presă; să asigurare accesul la informaţie tuturor instituţiilor media; să dea dovadă de transparenţă în activitate; să respecte interesul public", menţionează organizatorii.

În cadrul serbării Zilelor Libertăţii Presei, pe parcursul lunii mai vor fi organizate un şir de evenimente publice, care vor avea în centrul atenţiei subiecte care vizează libertatea presei din Moldova şi alte probleme cu care se confruntă jurnaliştii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării