main logo
361

Zilele Diasporei 2018: Moldovenii aflați peste hotare vor participa la eveniment

Vineri în Moldova încep Zilele diasporei. Evenimentul începe cu cea de-a opta ediţie a Congresului Diasporei, la care vor participa peste 140 de cetăţeni ai Moldovei care locuiesc peste hotare, precum şi reprezentanţi ai conducerii republicii.

În Moldova încep Zilele diasporei. Vor participa 140 de moldoveni

În cadrul Congresului vor avea loc discuţii multilaterale cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migraţiei asupra proceselor economice, sociale, academice şi politice din ţară, dar şi impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei, relatează Știri.md cu referire la infotag.

Sâmbătă va avea loc Cupa diasporei la minifotbal, cu participarea a patru echipe sportive: a Diasporei, Guvernului, Asociaţiei Presei Sportive şi a Asociaţiei Tinerilor Românilor din afara graniţelor.

Duminică va demara programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, ediţia a VI-a. Evenimentul este dedicat copiilor şi tinerilor din diasporă şi celor din Republica Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoţionale, culturale şi de identitate ale copiilor din diasporă cu ţara de origine.

Pe parcursul a şapte zile, participanţii la DOR vor fi încadraţi în multiple activităţi creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaştere a istorie şi culturii etc.

Organizând anual astfel de evenimente, Guvernul speră să implice diaspora şi societatea civilă a Republicii Moldova în dezvoltarea durabilă a ţării, să consolideze capacităţile diasporei şi să stabilească relaţii cu concetăţenii.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării