main logo
536

Zilele Designului Italian vor fi inaugurate în Republica Moldova

O expoziție de Design Italian Iconic cu genericul Designul și Orașul Viitorului va fi deschisă sâmbătă, 23 martie, la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

Zilele Designului Italian vor fi inaugurate în Republica Moldova

 Expoziția constituie unul dintre principalele componente de inaugurare a Zilelor Designului Italian în Moldova, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În cadrul unei conferințe de presă, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, a menționat că Italian Design Day este un eveniment instituit în 2017 cu scopul de a promova și valorifica designul italian – una din cele mai importante excelențe și una din cărțile de vizită a Italiei: de la modă, la decor și mobilier până la automobile. 

Din momentul instituirii, a subliniat Valeria Biagiotti, în cadrul acestui eveniment au fost realizate peste 300 de proiecte în 230 de orașe din întreaga lume.

Potrivit oficialului italian, în acest an, celebrarea Zilei Designului Italian are loc între două evenimente importante pentru design la nivel mondial, protagonista cărora este capitala incontestabilă a designului – Milano. 

Primul eveniment este cea de-a XXII-a Expoziție Internațională a Trienalei de la Milano, deschisă de la 1 martie până la 1 septembrie 2019. 

Al doilea eveniment este Salonul de Mobilă, care reprezintă cea mai râvnită și prestigioasă scenă din lume pentru design și decor interior, care va avea loc în perioada 9-14 aprilie.

De asemenea, diplomatul italian a menționat că din cele 179.000 de întreprinderi europene de design care au înregistrat un venit de peste 25 miliarde de euro, 29.000 sunt din Italia, cu un volum de afaceri de peste 4,3 miliarde de euro. 

Oficialul a ținut să sublinieze importanța promovării designului italian în contextul dezvoltării socio-culturale, precum și a stabilirii unor relații economice între Italia și R. Moldova. În același timp, publicul a fost informat despre surprizele ce îi așteaptă la Castel Mimi.

Potrivit vicepreședintelui Asociației pentru Dezvoltare Durabilă și Bunăstare Socială, Alexandrin Buraga, expoziția dedicată Zilei Designului Italian va găzdui peste zece din cele mai renumite branduri italiene, printre care Ferrari, Smeg, Flos și Vespa, ale căror design a făcut istorie și continuă să mai fie un punct de inspirație pentru noile idei.  

La eveniment vor fi prezenți invitați speciali din domeniul designului și arhitecturii din Italia. Inaugurarea Zilei Designului Italian în Moldova va începe cu un workshop ținut de Arnaldo Tranti, ambasadorul Italian Design Day 2019. 

Arhitectul italian, care a dat o nouă viață Castelului Mimi, le va vorbi arhitecților și designerilor din Moldova despre conceptul ”Design și oraș al viitorului” și despre legătura simbiotică dintre formele pe care le pot lua obiectele și modul în care evoluează societatea.

Gazda evenimentului va fi Ambasadoarea Italiei în R. Moldova, Valeria Biagiotti, iar printre oaspeți se numără ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, arhitectul italian Patrizio Corno, ambasadorul Italian Design Day 2018, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, arhitecți, designeri și oameni de afaceri.

Expoziția de design italian iconic ”Designul și Orașul Viitorului” va fi deschisă pentru toți oaspeții Castelului Mimi în perioada 24-30 martie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării