main logo
1545

Ziarul de Gardă: Secretele de milioane ale Târgului de Crăciun

Trebuie să învăţăm să ne odihnim ca în Europa. Este convingerea care a stat la baza deciziei Guvernului de a organiza, al doilea an consecutiv, Târgul de Crăciun.

Ziarul de Gardă: Secretele de milioane ale Târgului de Crăciun

În perioada 15 decembrie – 15 ianuarie, cetăţenii au putut vizita în centrul Chişinăului un târg în stil european, transmite Știri.md.

Dar, la fel ca în Europa, s-a arătat a fi doar atmosfera, nu şi modul transparent de utilizare a banilor publici pentru organizarea distracţiei.

În acest an, pentru organizarea Târgului, din bugetul de stat au fost alocate 11 milioane de lei. 

Ziarul de Gardă a încercat să afle cum s-au repartizat banii, cât a costat fiecare serviciu şi cine sunt agenţii economici contractaţi de stat. 

La 8 noiembrie 2018, Guvernul a decis, prin hotărâre, alocarea a opt milioane de lei pentru organizarea Târgului de Crăciun, invocând că cheltuielile „justifică impactul socio-cultural şi economic al evenimentelor ce urmează a fi desfăşurate”. Pe 13 decembrie, când rămâneau doar trei zile până la inaugurarea Târgului, Guvernul a mai alocat trei milioane de lei.

„A fost constatată necesitatea suportării unor cheltuieli suplimentare neprevăzute, în vederea instalării în complexul de distracţii pentru copii a două carusele, reparaţiei şi schimbării acoperişului a 22 căsuţe de lemn, precum şi instalarea unui sistem de supraveghere video pentru asigurarea securităţii vizitatorului”, motiva ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, solicitarea de transferare a sumei suplimentare.

Continuarea citiți pe Ziarul de Gardă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării