main logo
7277

Zi de doliu național în Moldova. Snegur, înmormântat cu onoruri de stat

Ziua de sâmbătă, 16 septembrie, va fi declarată zi de doliu național, iar fostul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur, va fi înmormântat cu onoruri de stat.

Zi de doliu național în Moldova. Snegur, înmormântat cu onoruri de stat

Despre acest lucru a anunțat actualul președinte al țării, Maia Sandu, care a menționat că Mircea Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității R. Moldova, transmite Știri.md.

În acest context, amintim că Mircea Snegur, primul preşedinte al R. Moldova, s-a stins din viață aseară, 13 septembrie. Primul șef al statului avea 83 de ani.

La scurt timp, președintele țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de condoleanțe în urma trecerii în neființă a lui Mircea Snegur.

De asemenea, și fostul șef de stat Igor Dodon a venit cu un mesaj de condoleanțe după ce a aflat că primul președinte al țării s-a stins din viață.

„Am aflat cu tristețe despre trecerea în neființă a primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Îmi exprim condoleanțele sincere familiei sale și tuturor celor apropiați. Dumnezeu să-i odihnească sufletul”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram.

Și președintele PLDM, Vlad Filat, a venit cu un mesaj de condoleanțe în urma trecerii în neființă a primului președinte al R. Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării