main logo
1691

Zero cazuri de COVID la medici. Ciocoi: Posibil datorită vaccinării

Nouă persoane din sistemul medical au fost astăzi, 13 aprilie, depistate pozitiv cu COVID -19.

Zero cazuri de COVID la medici. Ciocoi: Posibil datorită vaccinăriiFoto: știri.md

„Îmbucurător e că nu e vorba de niciun medic, cele nouă persoane sunt personal auxiliar. Faptul că deja nu mai avem medici testați pozitiv s-ar putea să se datoreze vaccinării”, a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, la un briefing de presă, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Totodată, Aureliu Ciocoi a atenționat că rămâne mare cifra de cazuri active (11.890) și rămâne înaltă incidența infectărilor cu COVID -19.

Încă mulți pacienți sunt în stare gravă (1.281) și se înregistrează o cifră mare a pacienților în stare extrem de gravă (293).

Potrivit premierului interimar, ritmul de imunizare e lent pentru că încă e la prima etapă și pentru că cetățenii încă manifestă o oarecare rezistență în ceea ce privește vaccinarea. Chiar și așa, 1.551 de persoane s-au vaccinat deja cu a doua doză de vaccin.

Făcând trimitere la raportul reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de la instituirea stării de urgență, 1 aprilie și până în prezent, în Republica Moldova au intrat aproape 70 de mii de concetățeni.

Totodată, au fost depistate 122 de teste COVID false, MAI a comunicat în cadrul ședinței că există o rețea care contra-cost oferă teste negative, iar un test ar costa între 50-100 de euro bucata.

De la 1 aprilie, MAI a monitorizat 1.385 de lăcașe de cult și a constatat că sâmbăta și duminica, în cadrul slujbelor religioase per general se respectă cerințele epidemiologice impuse.

Polițiștii au întocmit 2.967 de procese contravenționale persoanelor fizice, cea ce, în opinia lui Aureliu Ciocoi, atestă o lipsă de disciplină și respect față de restricțiile impuse, și 2.174 persoanelor juridice.

Per total, au fost prescrise amenzi în valoare de 4,5 milioane de lei dintre care peste un milion de lei deja au fost achitați. 

ntre orele 23.00-5.00, au fost întocmite 67 de procese contravenționale, preponderent în serile de vineri și sâmbătă.

Potrivit MAI, se înregistrează o tendință îngrijorătoare în legătură cu tineretul care migrează spre vile sau apartamente închiriate, unde organizează petreceri în perioada orelor marțiale.

Aureliu Ciocoi a adăugat că Agenția Națională pentru Sănătate Publică a efectuat 27 de controale inopinate, identificând cinci neconformități, la trei instituții medicale private și două instituții preșcolare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării