main logo
542

Zeci de tone de vopsea pentru marcajele rutiere, de proastă calitate

La doar o lună după ce au fost aplicate, trecerile de pietoni abia de se observă.

Zeci de tone de vopsea pentru marcajele rutiere, de proastă calitate

Potrivit autorităţilor municipale, de la începutul sezonului, 20 la sută dintre trecerile de pietoni de pe străzile capitalei au fost vopsite. Pentru lucrările de aplicare a marcajelor au fost procurate 70 de tone de vopsea, care s-a dovedit a fi necalitativă. 

În prezent, lucrările de aplicare a marcajului rutier au fost oprite, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

„Ne-au comunicat că este o problemă la vopsea, au solicitat şi au dat la o companie la expertiză a vopselei, urmează să vină săptămâna aceasta rezultatele şi după asta luăm o decizie ce facem în continuare. Marcajul rutier longitudinal, el se efectuează în fiecare noapte, dar vă asigur că la 1 septembrie vor fi marcate toate trecerile pietonale”, a declarat Adrian Boldurescu, şef al Direcţiei Transport Public Chişinău.

Oamenii sunt nemulţumiţi de starea în care au ajuns trecerile de pietoni şi susţin că îşi pun viaţa în pericol la traversarea străzii.

„Sunt periculoase chiar şi pentru şoferii care conduc, ei nu văd că e marcat, poate că este indicator că este trecere de pietoni, dar nu mai fac atenţia aceea”. „Trebuie de reparat, de pus condiţiile normale, de făcut să se vadă, calitate ceva mai bună sau mai des de însemnat să le vadă. Trecătorul trebuie să fie mai atent ca şoferul”. „M-am întâlnit ca să nu sa se vadă trecerea, pune viaţa în pericol, dacă ei ne dau voie să trecem, trecem, dacă nu aşteptăm să treacă şoferii, înseamnă că nu este calitativă vopseaua”, spun pietonii.

În acest an, pentru procurarea indicatoarelor rutiere şi pentru lucrările de marcaj, din bugetul municipal au fost alocate şase milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării