main logo
491

Zeci de stații de așteptare vor fi renovate: A fost lansată licitația

Municipalitatea a demarat procedura de achiziție publică a lucrărilor de reabilitare a 50 de stații de așteptare a transportului public, perioada de depunere a ofertelor fiind între 16 și 28 septembrie.

Zeci de stații de așteptare vor fi renovate: A fost lansată licitațiaFoto: Imagine simbol

Astfel, până la sfârșitul anului curent urmează a fi instalate pavilioane, cu posibile adaptări dimensionale în funcție de locația instalării, în locurile unde acestea sunt deteriorate complet sau chiar lipsesc, transmite Știri.md.

Totodată, vor fi amenajatele platformele prin pavaj sau asfalt, la nivelul trotuarului, cu asigurarea accesului în stație a persoanelor cu necesități speciale sau a părinților cu copii în cărucioare.

Potrivit primarului, pentru acest lucrări au fost alocați 4,5 milioane de lei din bugetul municipal.

"În ultimii ani, cu aportul partenerilor publici și privați, au fost renovate peste 400 de stații de așteptare din Capitală. Lucrările au inclus, în funcție de necesități, de la reparația pavilioanelor existente până la înlocuirea sau instalarea acestora în locurile unde nu au existat vreodată.

De la sfârșitul anului trecut și până în prezent, Direcția generală transport și căi de comunicație a reușit reabilitarea a 100 de stații de așteptare, bugetul alocat pentru aceste lucrări fiind de 8 milioane de lei. 

Lucrări de renovare se fac la momentul actual și de către agentul economic în gestiunea căruia se află 300 de stații din Capitală. 

În total, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt 952 de stații de așteptare a transportului public: 619 se află în raza urbană, iar 333 de stații - în suburbii", spune edilul Ion Ceban.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării