main logo
872

Zeci de pasageri au călătorit fără bani cu autobuzul până la Dumbrava

Despre transportul insuficient spre suburbii s-a vorbit nu o singură dată. Însă, oamenii se plâng, în continuare, că merg înghesuiți, în vehicule vechi și care nu respectă un grafic clar.

Zeci de pasageri au călătorit fără bani cu autobuzul până la DumbravaFoto: captură video

Pentru a-i îndemna să ceară de la autorități mai mult, un grup de activiști au închiriat un autobuz spațios și i-au plimbat gratis pe cei care voiau să ajungă din Chișinău în Dumbrava, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Călătorii le-au povestit tinerilor că au doar o rută de microbuz.  

„Cine vrea o călătorie la Dumbrava, gratuit. Autobuzul pornește în trei minute.”

Iar primii doritori nu s-au lăsat rugați.

„E gratis? Până la Dumbrava se poate de dus?”

Doamnele au fost încântate de călătorie, asta pentru că așteaptă de mult timp un autobuz pe traseul de la Dumbrava.

„E foarte plăcut, e o surpriză așa, chiar de Ziua Orașului.”

„Astăzi am încercat cu rutiera 103, dar era așa de plină, că nu am reușit să încăpem în rutiera ceea. Să știți că este o problemă de ani de zile.”

Deși autoritățile au anunțat anterior că microbuzele de pe ruta 103, singurele care fac legătura dintre Chișinău și Dumbrava, vor circula zilnic din 10 în 10 minute, locuitorii din suburbie se plâng, în continuare, că nu au cu ce ajunge în capitală.

„Stăm câte o oră și așteptăm rutiera. Câte un șofer încalcă, scoate litera „D” și nu vine la Dumbrava și trebuie să așteptăm zece rutiere până merge una la Dumbrava.”

„Dacă așa ar circula în locul microbuzelor, ar fi absolut minunat.”

Cursa fără bani însă nu este o una obișnuită. A fost luat în chirie de un grup de activiști, care și-a propus să atragă atenția asupra problemei, într-un mod inedit.

„Autobuzul, de fapt reflectă, necesitatea oamenilor. 1:51-2:02 Sunt condiții inumane în microbuz, sunt vechi, deteriorate. Este necesar să existe condiții. Mare majoritate s-au referit la autobuze sau troleibuze”, Veronela Pruteanu, activistă „Primăria Mea”.

Iar dacă tot vin alegerile, tinerii i-au încurajat pe locuitorii din Dumbrava să ceară soluții la această problemă de la candidații care le cer votul.

„Să spuneți și d-voastră că, într-adevăr este o problemă și ce ar trebui să facă autoritățile ca să soluționeze problema dată?”

Evenimentul a fost organizat de asociația obștească „Primăria Mea”, în cadrul unei campanii care promovează un vot informal la alegerile locale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării