main logo
556

Zeci de locuitori ai Capitalei au luat cu asalt lacurile din oraş

Vremea toridă ia scos pe oameni din case. Zeci de locuitori ai capitalei au luat cu asalt lacurile din oraş.

Zeci de locuitori ai Capitalei au luat cu asalt lacurile din oraş

În timp ce unii spun că vor să prindă un bronz frumos, alţii susţin că au ieşit să se răcorească. Salvatorii recomandă oamenilor care merg la scăldat să respecte mai multe reguli, relatează Mesager, transmite Știri.md.

Într-o zi obişnuită, pe malul lacului din Parcul „La Izvor” am găsit mai mulţi oameni la odihnă. Oamenii cu care am discutat susţin că nu au posibilitatea să meargă în vacanţă peste hotare.

„Am venit fiindcă fiul mi-a spus că nu a fost niciodată aici. Eu am mai fost cu alte ocazii. Am venit să vadă cum s-a reconstruit aici. Cam cu grijă ne-am scăldat, dar ne-am străduit să nu înghiţim apă. Un pic cam ne este frică. Iată, cu bicicletele am venit şi îmi era cald şi am hotărât să ne scăldăm”;

„Aici este cel mai aproape de casă. Dacă în altă parte deocamdată nu este posibil, atunci aici noi în apă nu ne vârâm”;

„Să ne scăldăm că nu avem bani în altă parte şi e mai aproape de casă”;

„Aproape trăim şi aista-i locul nostru preferat, copiii noştri au copilărit aici, ne odihnim aici la bazin nu ne permite buzunarul. Pensiile noastre noi nici nu vrem să pomenim ceva de genul acesta. Noi venim aici cu transport gratuit şi ne bucurăm pentru asta. E soare, e vară”.

Între timp, salvatorii vin cu un şir de recomandări.

„Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă oamenii să respecte bazele securităţii vieţii. Să nu intre în lacuri şi iazuri în cazul în care anterior au fost consumate băuturi alcoolice. Este strict interzis înotul după zonele delimitate ale plajelor.

În cazul situaţiilor de risc, oamenii sunt îndemnaţi să apeleze serviciul 112”, spune purtătorul de cuvânt al IGSU, Liliana Puşcaşu.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului, în bazinele acvatice din ţară şi-au pierdut viaţa 59 de oameni, inclusiv 10 copii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării