main logo
925

ZdG: Numele unui magistrat vizat în dosarul judecătoarelor

Liubovi Brânză, judecătoare la Curtea de Apel Chișinău este unul din cei trei judecători de la această instanță care este vizată în acțiunile de urmărire penală ale procurorilor anticorupție și ofițerilor CNA, spun sursele ZdG.

ZdG: Numele unui magistrat vizat în dosarul judecătoarelor

Conform magistrat.md, Liubovi Brânză este judecătoare la Curtea de Apel Chișinău din 2015. Vedeți, mai jos, cv-ul magistratei, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

DATE BIOGRAFICE

Data numirii în funcție: 26.11.2002

Prin Decretul Președintelui RM nr. 1848-VII din 27 noiembrie 2015, numită în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău.

Prin Hotărârea nr. 769/30 din 20 octombrie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii a propus Preşedintelui Republicii Moldova numirea doamnei Liubovi Brînză, judecător la Judecătoria Centru, municipiul Chişinău, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Chişinău.

Prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 1310- IV din 26 septembrie 2007, a fost numită în funcţia de judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

Prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.16/1 din 25.01.2007, dna Brînză Liubovi a fost detaşată, pentru o perioadă de 18 luni, la Institutul Naţional de Justiţie, pentru angajarea în funcţia de Şef al Direcţiei instruire şi cercetare ştiinţifică, începând cu 01 februarie 2007.

Prin Decretul Președintelui RM nr. 978-III din 26 noiembrie 2002 numită, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Centru, municipiul Chișinău.

La 9 octombrie, 2018 procurorii l-au reținut pe Sergiu Brânză, soțul judecătoarei. Acesta este decanul facultății de drept din cadrul Universității de Stat din Moldova

În aceste clipe au loc percheziții la Curtea de Apel Chișinău și sediul Judecătoriei Centru, într-un dosar în care sunt vizați mai mulți magistrați. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de procurorul General, Eduard Harunjen.

În privința magistraților au fost intentate mai multe cauze penale, începând cu luna august și până în prezent.  Sunt vizați cinci judecători, trei de la Curtea de Apel și doi de la Judecătoria Chișinău. Procurorii vor decide dacă cei cinci magistrați vor fi sau nu reținuți, după finalizarea perchezițiilor.

„Astăzi am primit acordul CSM-ului pentru petrecerea unor acțiuni de urmărire penală pe aceste cauze și imediat procurorii și ofițerii CNA au început aceste acțiuni”, a declarat Eduard Harunjen.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării