main logo
465

ZdG: Construcția penitenciarului din Chișinău întârzie cu ani de zile

În acest an ar urma să înceapă construcția unui nou penitenciar al municipiului Chișinău, care va avea o capacitate de 1.536 de locuri.

ZdG: Construcția penitenciarului din Chișinău întârzie cu ani de zile

Deși lucrările de proiectare ale penitenciarului au început încă în 2016, până în prezent nu a fost selectată compania care va realiza lucrările de construcție ale noului penitenciar, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Potrivit auditului rapoartelor financiare ale Ministerului Justiției, realizat de Curtea de Conturi, implementarea proiectului cu privire la construcția noului penitenciar este în întârziere cu aproximativ 54 de luni.

Pe parcursul anilor 2014-2018, pentru realizarea proiectului de construcție a noului penitenciar au fost alocate prin legile bugetare anuale în total 121 de milioane de lei, dintre care au fost executate doar 23 de milioane de lei. 

Totodată, în bugetul de stat pentru 2019 au fost prevăzute aproape 160 de milioane pentru construcția penitenciarului.

Abia în februarie curent, Unitatea de implementarea a Proiectului de construcție a penitenciarului (UIP) a demarat concursul internațional pentru contractarea companiei care se va ocupa de construcția penitenciarului. Astfel, perioada de construcție este estimată să dureze 36 de luni, iar data limită de depunere a ofertelor este 20 mai 2019. Licitația este deschisă  ofertanților din toate țările.

Noul penitenciar, care va fi construit la Bubuieci, va oferi posibilitatea stabilirii unor sectoare pentru deținerea condamnaților în regim inițial timp de 6 și 9 luni din ziua intrării în penitenciar și a deținuților pentru abateri disciplinare conform prevederilor Codului de executare, din motiv că majoritatea instituțiilor penitenciare nu au posibilitatea deținerii categoriilor date de condamnați în sectoare izolare de restul deținuților.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării