main logo
3405

ZdG: Cine construiește, de fapt, Chișinău Arena și ia milioane de lei

Oficial, „Chişinău Arena” este construită de compania turcească „Summa”.

ZdG: Cine construiește, de fapt, Chișinău Arena și ia milioane de lei

În realitate, în proiect sunt implicate şi mai multe companii din R. Moldova, transmite Știri.md cu referire la zdg.md

Autorităţile, dar şi compania turcească, nu au făcut publice numele subcontractanţilor, pe conturile cărora ajung milioane de lei din bugetul de stat.

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Valeriu Ghileţchi (PPEM), a votat în favoarea proiectului „Chișinău Arena”. 

Ulterior, la 14 octombrie 2018, acesta a fost prezent, alături de majoritatea colegilor din coaliţia de guvernare, la inaugurarea oficială a lucrărilor de construcţii.

Încă de la început, în proiect este implicată şi compania „Frai Construct”, fondată şi administrată de Alexandru Frai, nepotul deputatului Ghileţchi.

Compania „Frai Construct” a fost înregistrată în 2010, Alexandru Frai fiind proprietar şi administrator. Mama lui Alexandru este sora lui Valeriu Ghileţchi. 

Deşi pe şantier pot fi observate şi câteva betoniere cu inscripţiile firmei de construcţii „D&D Companie”, afiliată deputatului Iurie Dârda, Vadim Vacarciuc, administratorul firmei, precizează că, la mijloc, ar fi o confuzie. 

O altă companie din R. Moldova, tehnica căreia poate fi văzută pe şantierul viitoarei arene polivalente este „Kirsan”. Anatolie Novac, administratorul firmei, a evitat să discute cu noi despre condiţiile colaborării cu cei de la „Summa”, spunându-ne că ar fi ocupat. Şi „Chebat” SRL, agent economic care are activităţi de pregătire a terenurilor pentru construcţii, deţine calitatea de subcontractor în acest proiect.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării