main logo
4617

ZdG: Casa de lux, tranzacțiile şi cariera unei dinastii de judecători

Ion Guzun este judecător la Curtea Supremă de Justiţie, fiind promovat în 2014, în urma unui concurs în care a avut cel mai slab punctaj dintre toţi cei patru candidaţi.

ZdG: Casa de lux, tranzacțiile şi cariera unei dinastii de judecători

Maria Guzun, soţia acestuia, este judecătoare la Curtea de Apel Chişinău de peste un deceniu. Recent şi Denis Guzun, fiul celor doi magistraţi, a fost numit judecător la Judecătoria Chişinău, deşi cel puţin 10 candidaţi au avut un punctaj mai mare decât el, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

Conform informaţiilor din aceeaşi declaraţie, în 2017, Denis Guzun şi soţia sa erau coproprietari a 3 apartamente, dobândite în perioada 2013-2017, cu suprafeţe de 95, 60 şi 78 m.p. Anul trecut, noul judecător ales de CSM a înstrăinat locuinţa de 78 m.p., la doar câteva luni după ce a cumpărat-o de la compania „Actual Impex”, declarând că a obţinut pe ea suma de 190 de mii de lei (10 mii de euro).

Conform datelor de la Cadastru, apartamentul se află în sect. Buiucani din Capitală, pe str. Calea Ieşilor. Un apartament în acea zonă, la preţ de piaţă, valorează cel puţin de 4 ori mai mult. Tot în 2017, Denis Guzun a înstrăinat un teren pentru construcţii cu suprafaţa de 6 ari, amplasat pe str. Tudor Vladimirescu din Durleşti, o suburbie a capitalei. Proaspătul judecător susţine că a primit de pe urma tranzacţiei suma de 89 mii de lei (4,5 mii de euro), deşi un asemenea lot se vinde, la preţ de piaţă, de câteva ori mai scump. Terenul de la Durleşti a fost cumpărat de către Denis Guzun în iunie 2009, pe când avea 21 de ani şi era student la Drept.

Părinţii lui Denis Guzun, Ion şi Maria, au şi ei un trai îndestulat. Soţii Guzun locuiesc într-o casă de lux amplasată în Dumbrava, o localitate de la marginea Chişinăului. Terenul cu o suprafaţă de 11 ari, pe care este construit imobilul, a fost cumpărat de familia Guzun în 2012, an în care a fost obţinută şi autorizaţia de construcţie a casei.

Deşi imobilul este finalizat, iar în el locuieşte familia Guzun, în declaraţiile de avere depuse de cei doi magistraţi se precizează că acesta nu ar fi dat în exploatare, respectiv, nici nu este înregistrat la Agenţia Servicii Publice (Cadastru). Casa magistraţilor Guzun, care dispune de un garaj pentru două maşini şi două construcţii accesorii, se află pe aceeaşi stradă cu cea a procurorei Adriana Beţişor. Cei doi deţin, de asemenea, o casă la Măgdăceşti, r. Criuleni, 5 terenuri şi un apartament în Chişinău. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării