main logo
4226

Zborurile Chișinău-Moscova au fost interzise: Reacția Air Moldova

Compania Air Moldova vine cu o reacție după ce Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a interzis efectuarea zborurilor Chișinău-Moscova, despre care aceasta anunțate anterior.

Zborurile Chișinău-Moscova au fost interzise: Reacția Air MoldovaFoto: zdg.md

Astfel, vânzarea biletelor a fost sistată, iar compania anunță că va comunica cu AAC pentru a soluționa situația, transmite Știri.md.

"Stimați pasageri, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis Directiva Operațională nr. 06 din 10.09.2022, prin care interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali. 

Astfel, compania Aeriană Air Moldova nu va putea opera zborurile spre și din Moscova începând cu 1 octombrie, precum a anunțat anterior. 

Vânzările biletelor spre/ din Moscova au fost sistate. Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sunt rugați să expedieze un email la adresa booking@airmoldova.md pentru rambursare.

În continuare, Campania Air Moldova va comunica cu Autoritatea Aeronautică Civilă în vederea soluționării situației privind actele menționate în Directiva emisă. În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță", menționează Air Moldova pe pagina sa de Facebook.

Ieri, 10 septembrie, AAC a anunțat că interzice efectuarea zborurilor Chișinău-Moscova.

Reamintim că compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022. 

Speakerul Igor Grosu susține că anunțul reluării zborurilor directe între Chișinău și Moscova este o minciună lansată pentru a crea tensiuni în Republica Moldova. Cu o reacție a venit și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, menționând că "această companie este controlată de Șor și a făcut un anunț iresponsabil. Noi credem că astfel de zboruri sunt riscante. Rog cetățenii să nu se lase amăgiți de acest anunț pentru că nu este nimic clar încă".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării