main logo
12649

Xenia Piciughin, dezvăluiri despre munca la Vlad Plahotniuc: O școală a vieții

Fosta asistentă personală a lui Vlad Plahotniuc, Xenia Piciughin, a dezvăluit cum a ajuns să lucreze la cel mai influent om din R. Moldova.

Xenia Piciughin, dezvăluiri despre munca la Plahotniuc: Școală a viețiiColaj: știri.md

În cadrul unui interviu cu Dorin Galben, tânăra a menționat că a lucrat circa un an pentru Vlad Plahotniuc, transmite Știri.md.

"Acel job a însemnat pentru mine o școală a vieții. Am lucrat asistentă personală timp de nouă luni, după care am fost avansată în funcția de coordonator PR. Era o perioadă foarte încărcată, atât fizic cât și emoțional. Lucram până la 03:00 dimineața. Noi, o armată de oameni oboseam, iar el mereu era puternic", a declarat tânăra.

Xenia Piciughin a mărturisit că și-a dorit să lucreze pentru Vlad Plahotniuc.

"Am lucrat pentru Anatol Stati cinci ani, după care am plecat de acolo. S-a aflat cumva că nu mai lucrez la Anatol Stati și am fost invitată la interviu. În aceeași zi am fost angajată. Lucrează foarte multe femei acolo. Sunt asistente de gradul I, gradul II și gradul III. De gradul I sunt două asistente care se schimbă pe ture. Ele au grijă de agenda lui, program, întrevederi, deplasări etc, asistentele de gradul II erau fetele care făceau cafea, iar cele de gradul III aveau grijă de invitați. Eu am fost angajată asistentă de gradul I", a mai spus Xenia.

Totodată, tânăra a menționat că avea un salariu de peste 1.000 de euro când lucra pentru Vlad Plahotniuc.

"Vlad Plahotniuc vedea talentul și potențialul în oameni. El știa să extragă tot ce-i mai bun în oameni. Te motiva să crești în modul lui foarte dur. Știe să glumească și este foarte galant. Este darnic și foarte deștept. Totodată, e un bun strateg. Dormea 3-4 ore pe noapte. Erau nopți când dormea un pic mai mult, atunci era mai bine pentru noi", a mai spus tânăra.

Totodată, Xenia Piciughin a subliniat că a plecat ușor din funcție.

"Mi-a zis mai rămâi un an și atunci vei putea să-ți cumperi un apartament. Am stat pe gânduri. Mi-a zis: Ai trei zile să te gândești! După ce au trecut trei zile, i-am zis că plec. M-a îmbrățișat și mi-a dat drumul!", a dezvăluit tânăra.

Vladimir Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, după ce Guvernul Filip și-a dat demisia. Fostul lider al democraților ar fi plecat prin regiunea transnistreană, iar de acolo și-ar fi continuat drumul cu un avion privat. 

Plahotniuc s-ar fi aflat o vreme în Cipru, în Arabia Sudită, după care în Statele Unite ale Americii, la Miami, unde ar fi stat în casa milionarului Vaja Jhashi, prorpietarul „Trans – Oil”. 

Anul trecut, Plahotniuc și membrii familiei acestuia au fost declarați indezirabili pe teritoriul SUA.

Potrivit Procuraturii Generale, Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării